728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Έπεσαν έως το μεσημέρι 10.500 κεραυνοί στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα - Στη Ζίτσα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις έως το πρωί της Τετάρτης


Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν τη δυτική χώρα σήμερα Τρίτη 24/09.

Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε πάνω από 10.500 κεραυνούς έως τις 13:00, εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από την θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά.

Παράλληλα, πολύ μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του σταθμού του Πύργου Ηλείας, όπου καταγράφηκαν 100 χιλιοστά βροχής.



Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις έως το πρωί της Τετάρτης

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σημειώθηκαν από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 23/09 έως και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 24/09 στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά της χώρας.

Στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τα ολικά ύψη βροχής που καταγράφηκαν από τα μεσάνυχτα έως τις 9 το πρωί της Τρίτης 24/09, φαίνονται τα πολύ μεγάλα ποσά νερού που δέχτηκε κατά τόπους ο νομός Ιωαννίνων.




Για το υπόλοιπο της Τρίτης 24/09 αναμένεται σταδιακή επέκταση των φαινομένων στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 25/09, όμως από το πρωί θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Κρήτη και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και έως το απόγευμα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 μποφόρ, ενώ κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων θα παρουσιάζουν ισχυρές ριπές.



Ο καιρός την Τετάρτη

Την Τετάρτη, σύμφωνα με το ΕΑΑ-meteo, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, που σταδιακά θα περιοριστούν στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες, στη Χαλκιδική και στην Εύβοια, ενώ από το απόγευμα θα σταματήσουν. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ορατότητα στα ορεινά ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 25, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 17 έως 28, στα νότια ηπειρωτικά από 19 έως 28, στο Ιόνιο από 19 έως 24, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 19 έως 26 (τοπικά στη Ρόδο έως 28), στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 19 έως 26 και στην Κρήτη από 20 έως 26 (τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 28).

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ.







Έπεσαν έως το μεσημέρι 10.500 κεραυνοί στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα - Στη Ζίτσα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 24, 2019 Rating: 5 Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις έως το πρωί της Τετάρτης Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν τη δυτική χώρα σήμε...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: