728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ο Δεκαπενταύγουστος στην Πάργα είναι φαντασμαγορικός Σας περιμένουμε!




Η μικρή και πανέμορφη Πάργα τον Δεκαπενταύγουστο γιορτάζει μεγαλοπρεπώς με την αναπαράσταση αναβιώνει η "βαρκαρόλα" ένα έθιμο το οποίο αναπαριστά την επιστροφή των Παργινών και των Ιερών Κειμηλίων στην ελεύθερη πλέον πόλη της Πάργας.

 Οι Παργινοί το 1819 αποφάσισαν να φύγουν μαζικά από τον τόπο τους για να μην υποδουλωθούν στον Αλή Πασά και κατέφυγαν στα νησιά του Ιονίου. Η επιστροφή τους έγινε σχεδόν 100 χρόνια μετά, τον Φεβρουάριο του 1913, στην ελεύθερη πλέον Πάργα. 

Δύο σειρές από πλεούμενα από το κάστρο και τις Παυλούκες, στολισμένες με ενετικά φανάρια, φτάνουν στο λιμάνι, όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχεται.

Tο μικρό λιμάνι γεμίζει βάρκες στολισμένες με φαναράκια και με αναμμένα καπνογόνα που περικυκλώνουν το Πόντε, απ’ όπου ξεκινά μια ελληνική σημαία με προορισμό το Κάστρο της Πάργαςυπό τον ήχο του Εθνικού ύμνου.

Η σημαία φθάνει στο κάστρο και χιλιάδες πυροτεχνήματα εκτοξεύονται στον ουρανό της Πάργας συμβολίζοντας έτσι την επιστροφή των Παργινών στην πατρίδα τους.

Μια αξέχαστη εμπειρία για όλους τους επισκέπτες.


Ο Δεκαπενταύγουστος στην Πάργα είναι φαντασμαγορικός Σας περιμένουμε! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Αυγούστου 06, 2019 Rating: 5 Η μικρή και πανέμορφη Πάργα τον Δεκαπενταύγουστο γιορτάζει μεγαλοπρεπώς με την αναπαράσταση αναβιώνει η "βαρκαρόλα" ένα έ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: