728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πάργα: Μια μαγική νύχτα στο.. νησί της Ηπείρου!

foto Kostis Lamprousis


Βούλιαξε» απο κόσμο και φωτίστηκε απο μια εντυπωσιακή «βροχή» βεγγαλικών το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου ,ο δημοφιλής προορισμός της Πάργας , που έχει χαρακτηριστεί απο πολλούς και ως το «νησί » της Ηπείρου.

Η αναβίωση του εθίμου της βαρκαρόλας στο πλαίσιο της αναπαράστασης των Παργινών κατάφερε και φέτος να συνδυάσει με τον πλέον πετυχημένο τρόπο την παράδοση με τις διακοπές για τους επισκέπτες απο κάθε γωνιά της Ελλάδας ,της Ηπείρου και του εξωτερικού .
Απο νωρίς το βράδυ στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στον οικισμό επικρατούσε το αδιαχώρητο ,με τα οχήματα να κινούνται σημειωτόν και τους οδηγούς να δίνουν σκληρή μάχη για μια θέση πάρκινγκ.
Αυτό ωστόσο που ακολούθησε έκανε τους πάντες να ξεχάσουν την όποια ταλαιπωρία πέρασαν ..
Λίγο μετά τις 22.00 η ιστορία της Πάργας άρχισε να «ξεδιπλώνεται» απο τα επίσημα χείλη εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, με τον Δήμαρχο της περιοχής κ.Αντώνη Νάστα να δίνει το σύνθημα λίγο πριν ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή .

Η σύντομη αναφορά στο ιστορικό πλαίσιο της χθεσινής βραδιάς έγινε στην ελληνική αλλά και αγγλική γλώσσα προκειμένου να γίνει αντιληπτή και απο τους χιλιάδες επισκέπτες του εξωτερικού .
Ηταν το 1819 όταν οι Παργινοί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν μαζικά τον τόπο τους ,αρνούμενοι την υποδούλωση στον Αλή Πασά ,καταφεύγοντας στα νησιά του Ιονίου ,για να επιστρέψουν 100 σχεδόν χρόνια μετά ,τον Φλεβάρη του 1913 στην ελεύθερη πλέον Πάργα.


Μετά την αναδρομή στην ιστορία του τόπου η πολυαναμενόμενη γιορτή ξεκίνησε!
Βάρκες στολισμένες με φαναράκια και με αναμμένα καπνογόνα απο το Κάστρο της Πάργας και τις Παυλούκες έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο λιμάνι προσφέροντας εντυπωσιακό θέαμα εισπράττοντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κόσμου!
Κορυφαία στιγμή της βραδιάς τα αμέτρητα ,περισσότερα απο κάθε άλλη χρονιά ,πυροτεχνήματα που φώτισαν τον Παργινό ουρανό!

Υπο τους ήχους τραγουδιών που άρμοζαν στο σκηνικό , η ορχήστρα που είχε στηθεί στην άκρη του λιμανιού ,»ταξίδεψε» τα πλήθη και δικαίωσε συνάμα όλους όσοι επέλεξαν για τον Δεκαπενταύγουστο τη γραφική Πάργα!












Πάργα: Μια μαγική νύχτα στο.. νησί της Ηπείρου! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Αυγούστου 16, 2019 Rating: 5 foto Kostis Lamprousis Βούλιαξε» απο κόσμο και φωτίστηκε απο μια εντυπωσιακή «βροχή» βεγγαλικών το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου ,ο δημοφ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: