728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σπύρος Κυριάκης στον Prisma 91,6: Ο τοπικισμός είναι μια παλαιοκομματική λογική – Tα συμφέροντα όλου του νομού είναι κοινά και ενιαία



Ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Σπύρος Κυριάκης μίλησε σήμερα το πρωί στον Prisma 91,6 και απάντησε στους Μιχάλη Μίχο και Χάρη Τσάντη για όλα τα σημαντικά ζητήματα της περιοχής.

Για το θέμα της Υγείας στο νομό ο κ Κυριάκης ανέφερε: “Σας θυμίζω ότι η κατάσταση στο χώρο της υγείας του 2015 όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, ήταν πολύ καλύτερη από τη σημερινή. Τα προβλήματα που εμφανίζονται σήμερα τόσο στο νοσοκομείο με εφημερίες οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν, με κλινικές οι οποίες παραμένουν κλειστές αλλά και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι του νομού μας, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία Κέντρα Υγείας της Φιλιππιάδας, της Πάργας και του Καναλακίου τα οποία είτε δεν βγάζουν εφημερίες, είτε υπολειτουργούν, είτε παραμένουν κλειστά ,διογκώθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ένα θέμα το οποίο το καταδείξει πάρα πάρα πολλές φορές με δημόσιες παρεμβάσεις. Θεωρώ ότι υπάρχουν συγκεκριμένες και πολλές πολιτικές ευθύνες στο κομμάτι αυτό. Τα θέματα υγείας έχουν να κάνουν την καθημερινότητα του πολίτη, έχουν να κάνουν με τη διαβίωση των πολιτών και θα πρέπει όλοι όσοι θα είμαστε σε θέση ευθύνης να τα αντιμετωπίζουμε πολύ πιο σοβαρά από όπως τα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4,5 χρόνια. Η Νέα Δημοκρατία ` έχει ως βασική της πολιτική να δώσει έμφαση στο κομμάτι της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, να στελεχώσει τα Κέντρα Υγείας, πιστεύω ότι η κατάσταση σημερινή η οποία είναι μία ντροπιαστική κατάσταση για το νόμο θα αλλάξει πολύ σύντομα και θέλω να σου πω και κάτι ακόμα είναι πολύ σημαντικό να σπάσουμε την 6η ΥΠΕ. Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά ο αρμόδιος για όλη την υγεία σε όλο τον δυτικό άξονα στεγάζεται στην Πάτρα και έχει να κάνει το κομμάτι από την Πελοπόννησο μέχρι και μέχρι και το τελευταίο χωριό των Ιωαννίνων καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει η γεωγραφική συνοχή όταν κάποιος ελέγχει όλο το σύστημα της υγείας από από μακριά, από την Πάτρα. Εάν λοιπόν σπάσει η 6η ΥΠΕ σε δύο διαφορετικές μία για τη Δυτική Ελλάδα και μία για την Ήπειρο, ίσως και για τα Ιόνια νησιά να πάνε στην Ήπειρο, θεωρώ πως κάποια από τα προβλήματα και κάποιες στρεβλώσεις που υπάρχουν τώρα θα βρουν πρόσφορο έδαφος για να μπορέσουν να επιληφθούν”.

Για τον τουρισμό ο κ Κυριάκης ανέφερε: “Ζούμε σε μία περιοχή είναι προικισμένη με ένα ιδιαίτερα όμορφο φυσικό τοπίο. Και όμως σε αυτή την περιοχή που θα έπρεπε οι μεγάλες ξενοδοχιακές μονάδες να διαδέχονται η μία την άλλη, το επίπεδο της τουριστικής ανάπτυξης είναι εντελώς πρώιμο το επίπεδο τουριστική ανάπτυξη του νομού Πρεβέζης και δεν είναι μόνο στην Πρέβεζα αν αναλογιστεί κανείς ότι συνολικά το τουριστικό παραγόμενο προϊόν της Ηπείρου, όχι μόνο του νομού Πρεβέζης, είναι το 3,6% του συνολικού ελληνικού τουριστικού παραγόμενου προϊόντος και μέσα στο ποσοστό είναι και τα Σύβοτα, είναι και τα Γιάννενα, είναι και το Μέτσοβο, είναι τα Ζαγοροχώρια, καταλαβαίνετε ότι είμαστε σε πολύ πρώιμο επίπεδο τουριστικής ανάπτυξης και αυτό είναι κάτι το οποίο ναι μεν σε καιρούς κρίσης δεν μας επηρεάζει πολύ γιατί δεν έχουμε διακυμάνσεις στο τουριστικό μας προϊόν, αλλά καταδεικνύει ότι υπάρχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης στο χώρο αυτό, τις οποίες δεν τις έχουμε εκμεταλλευτεί είτε γιατί επί σειρά ετών, η Πρέβεζα, νομός Πρεβέζης δε βρισκόταν στο επίκεντρο, βρισκόταν λίγο πιο μακριά από τα κέντρα αποφάσεων. Βρισκόταν πιο μακριά και γεωγραφικά από την Αθήνα, πλέον η Πρέβεζα έχει βρεθεί στο επίκεντρο με τους δρόμους που ολοκληρώνονται, με την Εγνατία οδό, με την Ιόνια οδό και υπάρχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα το αεροδρόμιο που πλέον έχει μεταφερθεί στη Fraport οποίο κάθε χρόνο έχει ανοδική πορεία στις άφιξης του οπότε θεωρώ πως υπάρχουν πλέον κατάλληλες συνθήκες για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού. Να ‘στε σίγουροι πως στον τουρισμό του νομού μας υπάρχει ένας κοιμώμενος γίγαντας που ακούει στο όνομα Πρέβεζα. Είμαι σίγουρος και πεπεισμένος ότι εκεί θα υλοποιηθεί μία πρώτη, μία μεγάλη, μία εμβληματική επένδυση. Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί αυτή η επένδυση θα ακολουθήσουν και άλλες να ακολουθήσουν πολλές επενδύσεις. Γιατί δεν νοείται τουριστικός προορισμός που η κύρια πόλη του τουριστικού αυτού προορισμού να μην δέχεται επισκεψιμότητα. Πρέπει να το δούμε και θα πρέπει να συνδράμουμε όλοι από πού μπορούμε ο καθένας έτσι ώστε να υπάρχει μία περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη στην Πρέβεζα”.

Σε σχέση δε με το γεγονός ότι ο ίδιος κατάγεται από την Πάργα και την κριτική που του γίνεται από ορισμένους κύκλους επειδή δεν κατάγεται από την πρωτεύουσα του νομού ο ίδιος ανέφερε: “Ο τοπικισμός είναι μια παλαιοκομματική λογική. Όσοι προσπαθούν να κάνουν τη διαίρεση και να χωρίσουν ους ανθρώπους βάση του τόπου προέλευσης τους κάνουν ένα τεράστιο λάθος γιατί τα συμφέροντα σε όλον τον νομό είναι κοινά. Αν θα καταφέρουμε π.χ. να ολοκληρώσουμε τον δρόμο Άκτιο Αμβρακία δεν αφορά την Πρέβεζα, την Πάργα ή τη Φιλιπιάδα, αφορά όλους όσους ζούμε στο νομό Πρεβέζης. Σε κάθε περίπτωση τα συμφέροντα όλου του νομού είναι κοινά και ενιαία. Μαζί θα πρέπει να τα διεκδικήσουμε ώστε να πάρουμε ένα κομμάτι από την πίτα των δημοσίων έργων που αναλογούν και για το νομό Πρέβεζας¨.

Ο Σπύρος Κυριάκης αναφέρθηκε αναλυτικά και στον πρωτογενή τομέα τόσο σε σχέση με τις καλλιέργειες -οι οποίες για σειρά ετών ήταν επιδοτούμενες καθώς ήταν ασύμφορες- εξηγώντας ότι θα πρέπει να μετεξελιχθούν οι καλλιέργειες προκειμένου να πάρουν οι αγρότες την υπεραξία της γης τους.

Ο υποψήφιος βουλευτής μίλησε και για το λιμάνι δίνοντας έμφαση στο master plan που θα πρέπει “να γίνει σωστά ώστε να ζητήσουμε τα κεφάλαια για να προχωρήσει”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σπύρου Κυριάκη:














πηγη:/www.prevezatoday.gr/
Σπύρος Κυριάκης στον Prisma 91,6: Ο τοπικισμός είναι μια παλαιοκομματική λογική – Tα συμφέροντα όλου του νομού είναι κοινά και ενιαία Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2019 Rating: 5 Ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Σπύρος Κυριάκης μίλησε σήμερα το πρωί στον Prisma 91,6 και απάντησε στους Μιχάλη Μίχο και Χ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: