728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Καταρρίπτοντας τα συριζαϊκά ψευδο-επιχειρήματα -Μέρος Β΄ Γράφει η Δάφνη Νούση



Η πρόσφατη συνέντευξη μας υπενθύμισε πως αν κάτι το έχει πει ο Τσίπρας, αξίζει κανείς να έχει προκατάληψη ότι πιθανόν πρόκειται για ψέμα. Σε αυτό το κείμενο συνεχίζεται η προσπάθεια για την διαπίστωση της αλήθειας στα συνηθέστερα επιχειρήματα που ακούμε απο τους προπαγανδιστικούς πομπούς του ΣΥΡΙΖΑ:


(1) ‘‘Για εμάς πάνω από όλα είναι ο λαός!’’

Δεν είναι λίγες οι φορές που και ο ίδιος ο Τσίπρας και οι σύντροφοί του τόνιζαν την αγάπη τους προς τον λαό, συχνά με έναν τρόπο ώστε να δίνεται η εντύπωση πως μόνο εκείνοι τρέφουν πραγματικό ενδιαφέρον για τους πολίτες σε αντίθεση με τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Και σε αυτό η πραγματικότητα τους διέψευσε. Ενδεικτικά θυμόμαστε τα εξής:

.
Η αναλγησία τους προς τους συμπολίτες τους, όπως αυτή εκφράστηκε μέσω της ακατάσχετης χρήσης δακρυγόνων (που δήθεν θα καταργούσαν) στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία με αποτέλεσμα ειρηνικοί διαδηλωτές, γέροι και μικρά παιδιά να υποφέρουν
.Την απίθανη αλαζονεία του Τσίπρα όταν σε ερώτημα του Μακρόν για τη Συμφωνία των Πρεσπών απάντησε πως ‘’όσοι δεν την υποστηρίζουν είναι μη σκεπτόμενοι ακροδεξιοί’’
.Το μίσος για τους πολίτες στην αξέχαστη φράση του Τσίπρα ‘’δεν πειράζουν οι μολότοφ εξαρτάται από ποια μεριά είσαι’’. Εντωμεταξύ, εξ’ αιτίας των μολότοφ έχουμε τουλάχιστον τέσσερεις νεκρούς.
.Τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την τραγωδία στο Μάτι: ενώ άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί η κυβέρνηση δήλωνε οτι δεν έγιναν επιχειρησιακά λάθη και ενώ άνθρωποι χαροπάλευαν στο νοσοκομείο, ο Τσίπρας έκανε διακοπές σε κότερο εφοπλιστικής οικογένειας για να ξεκουραστεί.
.Παρόμοια και για την τραγωδία στην Μάνδρα, όπου η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου θεωρεί ως στραβές στην βάρδιά της. Αλήθεια πόσοι νεκροί σε μια βάρδια θα σε έκαναν να παραιτηθείς, βρε Ρένα;



(2) ‘‘Είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος.’’

Αυτή είναι μια αγαπημένη συριζαική ατάκα. Την χρησιμοποιούσαν τεχνηέντως για να τονίσουν την δημοκρατικότητα που δεν είχαν. Δυστυχώς γι’αυτούς, το Σύνταγμα δεν είναι εναρμονισμένο με την κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και σε όλα τα χρόνια διακυβέρνησής τους πραγματώθηκε μια πρωτοφανής εκθεμελίωση των θεσμών και της διάκρισης των εξουσιών που θεμελιώνει την δημοκρατία μας, το Σύνταγμα το έκαναν κουρελόχαρτο, καταστρατήγησαν συζητήσεις στην Βουλή εφαρμόζοντας τον κανονισμό όπως ήθελαν, ότι δεν περνούσαν κοινοβουλευτικά το έκαναν βιαίως με ΠΝΠ και είχαν και το θράσος να μιλούν για δημοκρατικότητα στις διαδικασίες!

Δεν είναι λίγοι οι νόμοι που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί ή ακολουθήθηκαν αντισυνταγματικές πρακτικές. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων θα βρούμε: α) τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, β) ο αντισυνταγματικός διορισμός προέδρου και εισαγγελέα στον Άρειο Πάγο, γ) τον νόμο που εξαιρούσε τα αυθαίρετα από τους δασικούς χάρτες, κλπ



(3) ‘‘Οι άλλοι είναι κλέφτες! Διεφθαρμένοι!’’

Πρέπει κανείς να έχει πολύ θράσος για να κατηγορεί χωρίς στοιχεία τους πολιτικούς του αντιπάλους, να κατασκευάζει σκευωρίες όπως την πρόσφατη ‘νοβάρτις΄’ και έπειτα να ενσωματώνει στην κυβέρνησή του στελέχη από κόμματα τα οποία θεωρεί διεφθαρμένα. Αυτό το κάνουν οι συριζαίοι καθαρά για να χειραγωγούν τους πολίτες και να στρέφουν τον δημόσιο διάλογο σε θέματα μακριά από την ουσία που τους πονά. Και αυτό γιατί αν τους ενδιέφερε να βρουν τους κλέφτες θα έναν δυο απλά πράγματα: α)εξεταστικές επιτροπές, β)έρευνα για στοιχεία. Τι έκαναν από αυτά; Τίποτα παρά ενσωμάτωση γερασμένων, παλιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.



(4) ‘‘Το ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο! Φτάνει με το παλιό κατεστημένο!’’

Αυτη τη φορά η δήθεν μάχη με το παλιό κατεστημένο συνετελέσθη δια της ενσωματώσεως των προθύμων από το ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και προσφάτως της ΔΗΜΑΡ. Πάρα πολλοί βουλευτές, υπουργοί, σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι προερχόμενοι άλλα κόμματα. συγκυβέρνησε με τους ΑΝΕΛ, δηλαδή παλι στελέχη της ΝΔ όπως η κ. Κουντουρά (που την έκανε και ευρωβουλευτή!) και η κ. Παπακώστα. Έπειτα πήραν στελέχη και της ΔΗΜΑΡ, όπως τον Θεοχαρόπουλο, αφού είχαν ήδη το μισό ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια κυβέρνηση-μείγμα του κακού ΠΑΣΟΚ και μιας προβληματικής πτέρυγας της ΝΔ με την επωνυμία ΣΥΡΙΖΑ. Ποίοι λοιπόν είναι οι νέοι; Πολιτικοί δεινόσαυροι με περικεφαλαία είναι οι άνθρωποι!

Συμπερασματικά, το μόνο που έχουν κάνει τόσα χρόνια είναι να προσπαθούν να μας χειραγωγήσουν και να μας διχάσουν ώστε να υφαρπάξουν την ψήφο μας. Αλλά έφτασε πλέον ο καιρός που θα εισπράξουν τα επίχειρα στις κάλπες!
















Καταρρίπτοντας τα συριζαϊκά ψευδο-επιχειρήματα -Μέρος Β΄ Γράφει η Δάφνη Νούση Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουλίου 05, 2019 Rating: 5 Η πρόσφατη συνέντευξη μας υπενθύμισε πως αν κάτι το έχει πει ο Τσίπρας, αξίζει κανείς να έχει προκατάληψη ότι πιθανόν πρόκειται για ψέμα...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: