728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σφαγή στην Παπούα Νέα Γουινέα, μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου παιδιά και εγκύους

Τουλάχιστον είκοσι τέσσερις νεκροί από φυλετική βία




Παιδιά και γυναίκες που εγκυμονούσαν ήταν ανάμεσα στα θύματα της σφαγής μεταξύ φυλών στην Παπούα Νέα Γουινέα, που αφήνει πίσω της τουλάχιστον 24 νεκρούς.

Όπως μεταδίδει το BBC, τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη βίας ανάμεσα σε αντίπαλες φιλές στην επαρχία Hela, ενώ υπάρχουν αναφορές και για ακόμα μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών.

Ο πρωθυπουργός της χώρας James Marape μίλησε για «μία από τις πιο θλιβερές μέρες της ζωής του» και υποσχέθηκε να εντοπίσει τους δράστες.

Πρόκειται, κατά το βρετανικό δίκτυο, για μία από τις χειρότερες εκρήξεις φυλετικής βίας στη χώρα.

Το κίνητρο των φόνων δεν έχει γίνει γνωστό. Ωστόσο συγκρούσεις καταγράφονται εδώ και πάνω από 20 χρόνια στην περιοχή, με εμπλεκόμενες διάφορες «συμμορίες».

Σύμφωνα με τοπικό πρακτορείο ειδήσεων, σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο περιστατικά σε μικρά χωριά της επαρχίας Tari-Pori.

Την Κυριακή, επτά άνθρωποι, τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες, σκοτώθηκαν στο χωριό Munima. Τη Δευτέρα μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου και διαμελίστηκαν 16 γυναίκες και παιδιά στο χωριό Karida. Δύο από τις γυναίκες εγκυμονούσαν.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανέβασε στο Facebook φωτογραφίες από τη σφαγή στο χωριό, στις οποίες φαίνονται πώματα τυλιγμένα σε υφάσματα και δεμένα σε στύλους. Σύμφωνα με τον ίδιο, ορισμένα ήταν διαμελισμένα και ήταν δύσκολη η αναγνώρισή τους.

Σύμφωνα με τον Marape, δράστες είναι ένοπλοι από τις φυλές Hagui, Okiru και Liw. «Εγκληματίες, ο χρόνος σας τελείωσε» τους απείλησε.






Σφαγή στην Παπούα Νέα Γουινέα, μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου παιδιά και εγκύους Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Ιουλίου 10, 2019 Rating: 5 Τουλάχιστον είκοσι τέσσερις νεκροί από φυλετική βία Παιδιά και γυναίκες που εγκυμονούσαν ήταν ανάμεσα στα θύματα της σφαγής μεταξύ ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: