728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Κιόσκι ενημέρωσης για τις χελώνες




Στην παραλία της Πρέβεζας θα τοποθετηθεί στις 13 Ιουνίου ένα κιόσκι από τον Αρχέλων το οποίο θα ενημερώνει τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες για τις δράσεις του γνωστού Συλλόγου με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων στο θέμα της προστασίας της θαλάσσιας ζωής γενικότερα και των χελωνών ειδικότερα.

Να θυμίσουμε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος του Αμβρακικού Κόλπου και σε συνεργασία του Δήμου Πρέβεζας με τον σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας, ”ΑΡΧΕΛΩΝ” κατά το χρονικό διάστημα από 13 Ιουνίου έως 28 Ιουλίου θα λειτουργήσει ενημερωτικός σταθμός έμπροσθεν του κτιρίου του Λιμενικού Ταμείου

Να θυμίσουμε ότι ο «Αρχέλων» κίνησε το 2017 την εποχική καταγραφή της αναπαραγωγικής δραστηριότητας της Καρέττα σε περίπου 15 χλμ. παραλίας, από την Καστροσυκιά μέχρι το ακρωτήριο Μύτικας.

Επίσης στα ρηχά νερά του Αμβρακικού Κόλπου, γίνεται παρακολούθηση και συλλογή δεδομένων από ένα σημαντικό διατροφικό πεδίο θαλασσίων χελωνών. Οι χελώνες «συλλαμβάνονται» με τη μέθοδο του «ροντέο» από βάρκα, παίρνονται δεδομένα και μετρήσεις και αφήνονται πίσω στη θάλασσα μέσα σε λίγα λεπτά.

Το πρόγραμμα εκτελείται από μέσα Ιουνίου μέχρι μέσα Αυγούστου κάθε χρόνο. Το πρόγραμμα του ΑΡΧΕΛΩΝ στον Αμβρακικό κόλπο έχει σκοπό τη συλλογή στοιχείων για τον πληθυσμό των θαλάσσιων χελωνών που διαβιούν στην περιοχή και περιλαμβάνει εντοπισμό και ολιγόλεπτη σύλληψη χελωνών, ταυτοποίηση ή προσθήκη ταυτότητας αναγνώρισης (tagging) και δορυφορική παρακολούθηση ατόμων.

Παράλληλα γίνονται διάφορες δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Κόπραινα και τον ΦΔ του Πάρκου. Το 2017 έγινε προσθήκη ταυτότητας αναγνώρισης σε πάνω από 200 θαλάσσιες χελώνες από τον ΑΡΧΕΛΩΝ στο πρόγραμμα Αμβρακικού.









Κιόσκι ενημέρωσης για τις χελώνες Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Ιουνίου 04, 2019 Rating: 5 Στην παραλία της Πρέβεζας θα τοποθετηθεί στις 13 Ιουνίου ένα κιόσκι από τον Αρχέλων το οποίο θα ενημερώνει τους δημότες αλλά και τους επι...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: