728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μαθητές των Ιωαννίνων ανοίγουν με άριστα τις πόρτες των Πανεπιστημίων!




Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής στις περισσότερες σχολές ανώτατης εκπαίδευσης με βάση τα στατιστικά στοιχεία και την απόδοση των υποψηφίων στις πανελλαδικές. Η Φυσική και η Χημεία κυρίως αποδείχθηκε η… αχίλλειος πτέρνα κυρίως για τους μαθητές που είχαν θέσει ως στόχο τις Ιατρικές Σχολές. Η Οικονομία και τα Αρχαία είναι δύο ακόμη μαθήματα που έφεραν χαμηλότερες επιδόσεις ενώ κι αυτή την χρονιά τα Μαθηματικά είχαν την τιμητική τους. Μέσα σ’ αυτό το γενικό περιβάλλον, υπήρξαν μαθητές που πέτυχαν το απόλυτο. Το άριστα. Και βλέπουν να ανοίγει διάπλατα η πόρτα για την σχολή πρώτης επιλογής.

Οι άριστοι λοιπόν και φέτος στα Γιάννινα δεν είναι λίγοι. Με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα και την επιθυμία των μαθητών παραθέτουμε ορισμένες ενδεικτικές περιπτώσεις.

Μαθήτρια από το Λύκειο της Ζωσιμαίας συγκεντρώνει μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες στη χώρα. Πέτυχε το απίστευτο… Συγκέντρωσε 19580 μόρια ξεπερνώντας τις δυσκολίες της Φυσικής και της Χημείας και κερδίζοντας επάξια την είσοδο της στην Ιατρική που αποτελούσε τον βασικό της στόχο.

Άριστα στη Φυσική, όπου σημειώθηκε μεγάλο βατερλό πέτυχε μαθητής από το Λύκειο του Κατσικά, ο οποίος συγκέντρωσε συνολικά 18.923 μόρια και φυσικά πετυχαίνει την είσοδό του στην Ιατρική.

Με 19.017 μόρια υποψήφιος της Οικονομικής Κατεύθυνσης, μαθητής της Ζωσιμαίας, πετυχαίνει το όνειρο της ζωής του που ήταν η εισαγωγή στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρά λίγο 19 χιλιάδες μόρια και για μαθητή των Δωδωναίων, ο οποίος ανοίγει την πόρτα του Πολυτεχνείου.

Φοιτητής στη σχολή που ονειρευόταν θα είναι τον Σεπτέμβριο ο Γιάννης Τζαχρήστας, μαθητής στο Λύκειο της Ζωσιμαίας. Ο Γιάννης έγραψε 20 στα Μαθηματικά, 19,6 στη Φυσική, 17,6 στη Χημεία και 16,9 στην Έκθεση.

Ο ίδιος ξεπέρασε τις δυσκολίες στη Φυσική και την Χημεία και με την βαθμολογία που συγκέντρωσε πετυχαίνει να εισαχθεί στην Σχολή πρώτης επιλογής του, που είναι η ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Τα θέματα όπως σημειώνει στο Epiruspost ήταν απαιτητικά και κλιμακούμενης δυσκολίας καθώς κάλυπταν μεγάλο εύρος της ύλης.

Για τον ίδιο, που έχει ιδιαίτερα αγάπη στα Μαθηματικά, τα θέματα στο συγκεκριμένο μάθημα ήταν τα πιο βατά. Στη Φυσική έπρεπε να κερδηθεί η μάχη με τον χρόνο και η Χημεία ήταν το αποκορύφωμα όλων καθώς εκεί και τα θέματα ήταν δύσκολα και ο χρόνος λίγος για τις συνολικές απαιτήσεις.

«Δεν υπάρχει μυστικό για την επιτυχία. Σκληρή δουλειά, στήριξη από την οικογένεια και πίστη», σημειώνει ο Γιάννης ο οποίος συγχαίρει όλους τους μαθητές που πέτυχαν τον στόχο τους και ευχαριστεί τους καθηγητές του.

Τα όνειρά του; Να ολοκληρώσει τις σπουδές του, να κάνει ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό και να υπάρξουν οι συνθήκες ώστε να επιστρέψει και να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα.














Μαθητές των Ιωαννίνων ανοίγουν με άριστα τις πόρτες των Πανεπιστημίων! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Ιουνίου 30, 2019 Rating: 5 Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής στις περισσότερες σχολές ανώτατης εκπαίδευσης με βάση τα στατιστικά στοιχεία και την α...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: