728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μία από τα... ίδια στη ναυαγοσωστική κάλυψη του Δήμου Πρέβεζας – Με απευθείας ανάθεση και πάλι δόθηκε το έργο σε ιδιώτη



Στις 3 Μαΐου σε κατεπείγουσα συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (ψήφισε “παρών” ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Βασίλης Κωστούλας), η απευθείας ανάθεση για το χρονικό διάστημα 1η Ιουνίου – 31η Ιουλίου 2019, της ναυαγοσωστικής κάλυψης του Δήμου Πρέβεζας σε ιδιωτική εταιρεία.


Σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής κου Πιπιλίδη, το θέμα κρίθηκε ως κατεπείγον διότι ο Δήμος υποχρεούται να έχει ναυαγοσωστική κάλυψη στις ακτές του από την 1η Ιουνίου κάθε έτους σύμφωνα με το Π.Δ. 31/2018, αλλιώς του επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από τις Λιμενικές Αρχές σε ημερήσια βάση, και δεδομένου ότι ο διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, πράγμα το οποίο καθιστά αδύνατη την υπογραφή σύμβασης πριν την 1η Ιουνίου.

Προηγήθηκε διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός που απέβη άγονος, καθώς και πρόσκληση προς τις Ενώσεις Ναυαγοσωστών.

Θυμίζουμε πως για τη ναυαγοσωστική κάλυψη την προηγούμενη χρονιά είχε δημιουργηθεί μείζον πολιτικό ζήτημα εντός του δημοτικού συμβουλίου, με τις παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης να καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή, επιτροπές εργαζομένων να μην δέχονται να παραλάβουν το έργο, η Επίτροπος να μην εγκρίνει εντάλματα πληρωμής κ.α.

Η απευθείας ανάθεση έγινε στην εταιρεία THALASSA SERVICES ΙΚΕ με οικονομική προσφορά 169.185,60 ευρώ. Η συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα και με το πρακτικό της εξέτασης προσφορών που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, θα χρησιμοποιεί προσωπικό και εξοπλισμό του προηγούμενου ιδιώτη που είχε αναλάβει τη ναυαγοσωστική κάλυψη στο Δήμο Πρέβεζας.

Ειδικότερα η εν λόγω εταιρεία συστάθηκε τον Μάρτιο του 2019 από τον ιδιώτη που είχε αναλάβει τα προηγούμενα χρόνια το έργο στο Δήμο Πρέβεζας και συγγενικό του πρόσωπο.








Μία από τα... ίδια στη ναυαγοσωστική κάλυψη του Δήμου Πρέβεζας – Με απευθείας ανάθεση και πάλι δόθηκε το έργο σε ιδιώτη Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Ιουνίου 05, 2019 Rating: 5 Στις 3 Μαΐου σε κατεπείγουσα συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (ψήφισε “παρών” ο δημο...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: