728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

80 υποψήφιοι στους 18 Δήμους της Ηπείρου.. Τα ονόματα, οι εκτιμήσεις, οι αναμετρήσεις




Ογδόντα συνολικά υποψήφιοι με τις αντίστοιχες παρατάξεις διεκδικούν τους 18 Δήμους της Ηπείρου. Οι υποψηφιότητες είναι περισσότερες από κάθε άλλη φορά και χαρακτηριστικό, ειδικά σε ορισμένους δήμους είναι ο κατακερματισμός δυνάμεων. Τα… πρωτεία έχει ο Δήμος Ιωαννιτών τον οποίο διεκδικούν εννέα συνολικά υποψήφιοι. Στο Δήμο Πρέβεζας οι υποψηφιότητες ανέρχονται στις επτά, στο Δήμο Άρτας στις έξι, στο Δήμο Ηγουμενίτσας περιορίζονται στις τέσσερις ενώ υπάρχουν ακόμη και μικρότεροι δήμοι με πέντε συνδυασμούς! Από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι το Σούλι, η Πάργα αλλά και τα Κεντρικά Τζουμέρκα.

Στον αντίποδα βρίσκονται δήμοι όπου κατεβαίνουν τρεις συνδυασμοί και είναι δύσκολο μεν, αλλά πιθανό να κριθούν την πρώτη Κυριακή.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ

Τον μεγαλύτερο Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας, αυτόν της Άρτας διεκδικούν έξι υποψήφιοι. Ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, η στηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Τζένη Ταπραντζή- Κοίλια, ο πρώην δήμαρχος προερχόμενος από το ΚΙΝΑΛ Γιάννης Παπαλέξης, η Λίτσα Κιτσαντά, ο Γιώργος Μπαλάγκας και ο Στράτος Καλλώνης.

Θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι στον δεύτερο γύρο θα βρεθεί ο σημερινός δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προβλεφθεί ο αντίπαλός του.

Στο Δήμο Γεωργίου Καραισκάκη αντιμέτωποι θα βρεθούν ο σημερινός δήμαρχος Περικλής Μίγδος με τον Κώστα Καρακώστα και τον Αλέξη Κατσαρό. Είναι πιθανό να υπάρξει εκλογή από τον πρώτο γύρο.

Τέσσερις υποψήφιοι διεκδικούν τον δήμο Νικολάου Σκουφά. Πρόκειται για την Ροζίνα Βαβέτση, τον Κώστα Παπασιώζο, τον Κοσμά Βούλγαρη και τον Ηλία Σαπρίκη. Οι τρεις πρώτοι έχουν ως βασική αναφορά τον κεντροδεξιό χώρο με πολύχρονη παρουσία στα αυτοδιοικητικά.

Από τους πιο ορεινούς και μικρούς δήμους αυτός των Κεντρικών Τζουμέρκων, ωστόσο πέντε συνολικά υποψήφιοι κατάφεραν να κατεβάσουν συνδυασμούς. Πρόκειται για τον σημερινό δήμαρχο Μαρίνο Γαρνέλη, τον πρώην δήμαρχο Χρήστο Χασιάκο, τον Παναγιώτη Σκαλτσογιάννη, τον Δημήτρη Καννή και τον Χρήστο Λύκο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας ο δήμος με τους περισσότερους υποψηφίους είναι αυτό του Σουλίου. Εκεί είναι εξαιρετικά δύσκολα και τα προγνωστικά για όσους καταφέρουν να κόψουν το νήμα και να μπουν στον δεύτερο γύρο.

Τον Δήμο Σουλίου διεκδικούν συνολικά πέντε υποψήφιοι. Πρόκειται για το Νίκο Κάτσιο, τον Νικόλαο Αθανασίου, τον Γιάννη Καραγιάννη, τον Νίκο Γώγο και τον Ηλία Κουτσή.

Τρεις είναι οι υποψήφιοι στο Δήμο Φιλιατών. Ο σημερινός δήμαρχος Σπύρος Παππάς, ο Δημήτρης Σκεύης και ο Λαέρτης Ρέγγας. Οι εκτιμήσεις αν θα κριθεί στον πρώτο ή τον δεύτερο γύρο είναι διαφορετικές.

Στο Δήμο Ηγουμενίτσα οι υποψήφιοι είναι τέσσερις. Ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Λώλος, ο προερχόμενος από το ΚΙΝΑΛ Γιάννης Γόγολος, ο Θωμάς Δημητρίου από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Δώρης Δήμας από την Λαική Συσπείρωση.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Και στους τρεις δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας αναμένονται εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Στον μεγαλύτερο δήμο, αυτόν της Πρέβεζας, επτά είναι οι υποψήφιοι για το αξίωμα του Δημάρχου. Πρόκειται για τον σημερινό δήμαρχο Χρήστο Μπαίλη, τον Βαγγέλη Ροπόκη, τον Γιώργο Νίτσα, τον Νίκο Γεωργάκο, τον Ευκλείδη Φονταρά, τον Σταύρο Αμάραντο και τον Μιχάλη Γεωργούλη.

Στον Δήμο Ζηρού, ο σημερινός δήμαρχος Νίκος Καλαντζής συναντά ισχυρό αντίπαλο τον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Γιολδάση. Το σκηνικό συμπληρώνει η υποψηφιότητα του Μενέλαου Γείτονα, η οποία μπορεί να στερήσει και από τους δύο μία πιθανή νίκη από τον πρώτο γύρο.

Στο Δήμο Πάργας οι υποψηφιότητες ανέρχονται στις πέντε. Ο σημερινός δήμαρχος Αντώνης Νάστος θα αναμετρηθεί με τους Νίκο Ζαχαριά, Φώτη Νάκια, Γιώργο Καούρη και Πέτρο Δέσκα. Την παρτίδα για τον Αντώνη Νάστα μπορεί να σώσει ο πρώην δήμαρχος Πάργας Σπύρος Πηγής που συμπορεύτηκε μαζί του και έχει μπει στη μάχη του σταυρού με ισχυρά ερείσματα στην πόλη της Πάργας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Στους 35 ανέρχονται οι υποψήφιοι δήμαρχοι για τους οκτώ Δήμους των Ιωαννίνων.

Τρεις είναι οι υποψήφιοι στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων. Πρόκειται για τον Γιάννη Σεντελέ με την παράταξη Σύγχρονος Δήμος, τον Δημήτρη Μήτση με την παράταξη Αλλαγή για τα Τζουμέρκα και τον Λεωνίδα Λεοντάρη με την Λαική Συσπείρωση.

Τρεις επίσης είναι οι υποψήφιοι στο Δήμο Δωδώνης. Ο Χρήστος Ντακαλέτσης με την παράταξη Ενότητα Προοπτικής, ο Κώστας Κατσανάκης με την παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών και ο Τάσος Τόκας με την Λαική Συσπείρωση.

Τρεις οι υποψήφιοι και οι συνδυασμοί στο Δήμο Ζαγορίου. Ο Γιώργος Σουκουβέλος με την παράταξη Ζαγόρι- Νέα Εποχή, ο Λεωνίδας Τσουμάνης με το Όραμα για το Ζαγόρι και ο Βασίλης Σπύρου με την Ενιαία Δημιουργική Κίνηση.

Τέσσερις οι παρατάξεις και οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Δήμο Ζίτσας. Η Αυτοδιοικητική Συνεργασία με επικεφαλής τον Βασίλη Γαρδίκο, η Έντιμη Πολιτεία με επικεφαλής τον Μιχάλη Πλιάκο, η Αλλαγή Τώρα με τον Γιώργο Ζιάκκα και η Λαική Συσπείρωση με τον Γιώργο Λουρίδα.

Τέσσερις παρατάξεις και τέσσερις υποψήφιοι στο Δήμο Κόνιτσας. Πρόκειται για την Ανασυγκρότηση- Αναγέννηση με επικεφαλής τον Νίκο Εξάρχου, την Λαική Συσπείρωση με επικεφαλής τον Δημήτρη Σδούκο, την παράταξη «ο τόπος που θέλω να ζω» με επικεφαλής τον Βασίλη Σπανό και την παράταξη «ο τόπος μας μπροστά» με επικεφαλής τον Ανδρέα Παπασπύρου.

Τέσσερις επίσης υποψήφιοι διεκδικούν τον Δήμο Μετσόβου. Πρόκειται για τον Σπύρο Βασιλείου με την παράταξη Δύναμις Δημοτών, τον Κώστα Τζαφέα με την παράταξη Επιλογή ευθύνης, τον Θεόφιλο Σούλτη με την παράταξη Μέτσοβον Νέα Εποχή και τον Απόστολο Μπιτούνη με την παράταξη Προοπτική Ανάπτυξης.

Τέλος πέντε είναι οι παρατάξεις και πέντε οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Δήμο Πωγωνίου. Πρόκειται για τον Γιάννη Νικόπουλο με την παράταξη Για το Δήμο Πωγωνίου, τον Κώστα Καψάλη με την παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία, τον Παναγιώτη Καραγιάννη με την Λαική Συσπείρωση, τον Δημήτρη Ντόντη με τη Νέα Εποχή για το Πωγώνι και τον Σταύρο Ζηκόπουλο με την Συμμαχία Πολιτών.

Στο Δήμο Ιωαννιτών, οι παρατάξεις είναι επίσης περισσότερες από τα προηγούμενα χρόνια. Εννιά επικεφαλής διεκδικούν το αξίωμα του δημάρχου, σε μία αναμέτρηση διαφορετική από όσες έχουν προηγηθεί και αμφίρροπη.

Αναλυτικά

Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία του Νίκου Γκόντα

Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννινα με επικεφαλής τον Χρήστο Πατσούρα

Γιάννενα- Νέα Εποχή, με επικεφαλής τον Μωυσή Ελισάφ

Γιάννενα- Πολίτες για την Ανατροπή με επικεφαλής τον Λάζαρο Νάτση

Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα,

Ιωάννινα 2023, με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη,

Λαική Συσπείρωση, με επικεφαλής την Όλυ Τσουμάνη,

Μέτωπο Δράσης, με επικεφαλής τον Βασίλη Καφαράκη,

Γιάννενα Τώρα με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα.

















80 υποψήφιοι στους 18 Δήμους της Ηπείρου.. Τα ονόματα, οι εκτιμήσεις, οι αναμετρήσεις Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Μαΐου 21, 2019 Rating: 5 Ογδόντα συνολικά υποψήφιοι με τις αντίστοιχες παρατάξεις διεκδικούν τους 18 Δήμους της Ηπείρου. Οι υποψηφιότητες είναι περισσότερες από κ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: