728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Δεν θα αφήσουµε στους εθνοµηδενιστές την εθνική µας ιστορία Γράφει η Δάφνη Νούση.



Γράφει η Δάφνη Νούση

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου οι Έλληνες πολίτες αντιδρούμε εμπράκτως στην Συμφωνία των Πρεσπών και θα είμαστε παρόντες σε μια ακόμα ειρηνική διαδήλωση στο Σύνταγμα. Για άλλη μια φορά, μια αυθόρμητη συγκέντρωση κόντρα σε όσους ξεπουλούν τις αξίες και την ιστορία της Μακεδονίας. Είμαστε οι πολίτες που θα φύγουν από τη ζέστη και την άνεση του καναπέ για να διαδηλώσουν για την υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, ζητώντας ανιδιοτελώς την προάσπιση της εθνικής μας κληρονομιάς.

Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, είναι κατά της Συμφωνίας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν στα κοινωνικά δίκτυα πως θέλουν δημοψήφισμα. Κάτι που βέβαια δεν θα γίνει καθώς οι κυβερνώντες ετοιμάζουν να περάσουν την επαίσχυντη συμφωνία από το Κοινοβούλιο μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Κάτι τέτοιες στιγμές θυμάμαι αυτά που έλεγε ο Τσίπρας για το διχαστικό δημοψήφισμα του 2015, οτι το έκανε δήθεν για δημοκρατικούς λόγους, για να αποφασίσουν οι Έλληνες το μέλλον τους. Πόσο ψεύτικο και υποκριτικό ακούγεται αυτό σήμερα! Αν τον ενδιέφερε όντως η Δημοκρατία, δημοψήφισμα θα γινόταν και για την Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά μπορεί ο κομμουνιστής να είναι Δημοκράτης; Δεν μπορεί! Εκμεταλλεύεται τέσσερα χρόνια τώρα όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες για την προσωπική πολιτική του επιβίωση. Αλλα τώρα οι Έλληνες τον πήραν χαμπάρι.

Στα μοναδικά ζητήματα που έδειξαν ιδεολογική συνέπεια, πάντως, είναι στην νομιμοποίηση της κάνναβης και στην προδοσία της Μακεδονίας. Πάγια θέση των κομμουνιστών είναι η πίστη στην υπάρξη του «Μακεδονικού έθνους». Το Ελληνικό έθνος βέβαια, σαν σωστοί αριστεροί, το αμφισβητούν πανηγυρικά. Εν τω μεταξύ, άρχισαν και μια υποτυπώδη προσπάθεια εκφοβισμού, με την κ. Γεροβασίλη να εξαγγέλει πως οι Αρχές έχουν «στοιχεία και ονόματα» για όσους απειλούν βουλευτές. Οι απειλές σαφώς δεν είναι μέσο Δημοκρατικό και δεν αρμόζουν τέτοιες συμπεριφορές στις Δημοκρατίες. Αυτό που πρέπει να μας μείνει, όμως, είναι το ότι ενώ ακόμα περιμένουμε να βρούμε τους ρουβίκωνες και τους τρομοκράτες που απειλούν τους πολίτες, τώρα που πρόκειται για απειλή σε συριζαίους είναι καταπληκτικά αποτελεσματικός ο κρατικός μηχανισμός! Και εδώ γίνεται φανερή η εξής υποκρισία: όταν κάτι ενοχλεί είτε πολιτικό αντίπαλο είτε πολίτες όλα τους είναι αδιάφορα. Μόνο για το προσωπικό συμφέρον και την προσωπική ασφάλεια τα κάνουν όλα.

Και οι διαδικασίες για την επίμαχη Συμφωνία έγιναν τόσο γρήγορα και με τέτοια μυστικότητα που έχουν μείνει κρίσιμα ερωτήματα αναπάντητα εκ μέρους της κυβερνήσεώς μας. Ενδεικτικά, ακόμα δεν ξέρουμε τι στόχους είχε η Ελλάδα οταν διαπραγματευόταν. Δεν γνωρίζουμε επισήμως τι ακριβώς έχουμε κερδίσει, ποιά ήταν η ελληνική στρατηγική στο ζήτημα. Ούτε μάθαμε ποτέ τι ακριβώς μας ζητούσαν οι σφετεριστές γείτονές μας. Φαίνεται σαν να είναι φάρσα και όμως δεν είναι. Για ένα σοβαρό εθνικό θέμα ο Ελληνικός λαός επί της ουσίας δεν ξέρει σχεδόν τίποτα, κάθεται και ακούει τον Ζάεφ να πανηγυρίζει ότι είναι «Μακεδόνας» με τη βούλα, και διαβάζει ότι θα αλλάξουν και τα ελληνικά βιβλία ιστορίας…

Από την άλλη, παρατηρώ με ιδιαίτερη απογοήτευση, εδώ και καιρό, διάφορους αυτοαποκαλούμενους φιλελεύθερους να υιοθετούν μια προκλητικά ασεβή στάση απέναντι στο συλλαλητήριο και στους ελεύθερους πολίτες διαδηλωτές. Ενώ γινόμαστε αποδέκτες ύβρεων από «διανοούμενους» προσωπικά απορώ για το εξής: Έστω ότι γι’ αυτούς η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί σε αυτή τη χώρα. Γιατί δεν μας λένε τα θετικά να τα δούμε και εμείς; Γιατί δεν μας εξηγούν ορθολογικά το λάθος μας; Γιατί αντί να μας πείσουν με την λογική πρέπει να μας χαρακτηρίζουν φασίστες; Γιατί πολύ απλά, οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με τον φιλελευθερισμό. Δεν αρκεί να έχεις διαβάσει Χάγιεκ και Μπαστιά. Φιλελεύθερος είναι αυτός που αποδέχεται την διαφορετικότητα, πιστεύει στην λογική, υπερασπίζεται την ελευθερία του λόγου ακόμα και εκείνων με τους οποίους διαφωνεί. Είναι ανεκτικός στις άλλες απόψεις. Δυστυχώς, οι άνθρωποι αυτοί απέδειξαν απλά ότι είναι απλά δικαιωματιστές με συγκεκριμένη ατζέντα.

Τέλος, δεν θα ξεχάσω την κατάντια της χειρότερης κυβέρνησης από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους, που κορυφώθηκε όταν περιμέναμε εάν θα περνούσε η Συμφωνία από το Σκοπιανό κοινοβούλιο . Με τα «παραιτούμαι» και «δεν παραιτούμαι» του Πάνου Καμμένου που ζήσαμε, δόθηκε η εντύπωση στον λαό πως το μέλλον της διακυβέρνησης της χώρας εξαρτιόταν από το τι θα έπραττε μία ομάδα Αλβανών βουλευτών που εκβίαζε τον Ζάεφ. Είναι φοβερό! Λες και υπήρχε περίπτωση να μην περάσει η συμφωνία στα Σκόπια! Οι άνθρωποι έχουν την καλύτερη συμφωνία που μπορούσε να τους συμβεί, πως να μην την ψηφίσουν! Δυστυχώς, τα έχουν πάρει όλα χωρίς ανταλλάγματα. Γι’αυτό και θα είμαστε στο Σύνταγμα. Γιατί δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αλλάξει την πραγματικότητα για να ικανοποιήσει την ιδεοληψία του εις βάρος της πατρίδας. Και σε αυτό το κλίμα, φίλοι μου, οπλισμένοι με θάρρος και με σύμμαχο την λογική, τα λέμε αύριο στο Σύνταγμα.

«αιέν αριστεύειν και υπείροχον έµµεναι άλλων, µηδέ γένος πατέρων αισχυνέµεν» (Ιλιάδα,Ζ,208)















Δεν θα αφήσουµε στους εθνοµηδενιστές την εθνική µας ιστορία Γράφει η Δάφνη Νούση. Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5 Γράφει η Δάφνη Νούση Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου οι Έλληνες πολίτες αντιδρούμε εμπράκτως στην Συμφωνία των Πρεσπών και θα είμαστε παρόντες ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: