728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Η Ήπειρος στη νέα εποχή… Πρώτη μέρα λειτουργίας της μονάδας ΑΣΑ




Η Ήπειρος πέρασε στη νέα εποχή διαχείρισης των απορριμμάτων. Μία περιοχή που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν ουραγός, βρίσκεται πλέον στην πρωτοπορία! Η τελευταία δεκαετία και τα έργα που έγιναν άλλαξαν ριζικά το τοπίο και απομακρύνουν οριστικά κάθε κίνδυνο επιβολής προστίμων στην περιοχή μας! Η είσοδος στη νέα εποχή διαχείρισης των απορριμμάτων έγινε με την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων, μιας μονάδας που κατασκευάστηκε με την μέθοδο ΣΔΙΤ και θεωρείται ως η πλέον σύγχρονη της χώρας. Σήμερα μεταφέρθηκαν τα απορρίμματα του Δήμου Ιωαννιτών και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι δήμοι της Ηπείρου.

Η λειτουργία του εργοστασίου, θα αποτρέψει την επιβολή προστίμων, που προβλέπονται από το 2019 και εφεξής, από εθνικά και κοινοτικά όργανα και αρχές.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι η μοναδική Περιφέρεια πανελλαδικά στην οποία δεν έχουν επιβληθεί πρόστιμα μέχρι σήμερα.

Θα συμβάλλει καθοριστικά στη δυνατότητα χρηματοδότησης επεκτάσεων των υφιστάμενων ΧΥΤΑ από το τρέχον ΕΣΠΑ 2014-2020, δεδομένου ότι με τη λειτουργία του Έργου, οι τελευταίοι μετατρέπονται σε ΧΥΤΥ και είναι επιλέξιμοι για χρηματοδότηση.

Θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση από το τρέχον ΕΣΠΑ 2014-2020 τριών (3) Μονάδων Κομποστοποίησης βιοαποβλήτων από διαλογή στην πηγή για την Π.Ε Άρτας, την Π.Ε. Πρέβεζας και την Π.Ε Θεσπρωτίας, (για την Π.Ε Ιωαννίνων η επεξεργασία θα λαμβάνει χώρα εντός του Έργου), με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση λειτουργικών πόρων δεκάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως για τους Δήμους, λόγω μείωσης της ποσότητας διαχείρισης σύμμεικτων αποβλήτων».









Η Ήπειρος στη νέα εποχή… Πρώτη μέρα λειτουργίας της μονάδας ΑΣΑ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 17, 2018 Rating: 5 Η Ήπειρος πέρασε στη νέα εποχή διαχείρισης των απορριμμάτων. Μία περιοχή που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν ουραγός, βρίσκεται πλέον στην πρ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: