728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σπίρτζης : “Τον Ιανουάριο θα έχουμε σύμβαση για το Άκτιο-Αμβρακία” - Η Πρέβεζα αποκτά μέσω Ακτίου τη σύνδεσή της



Ιδιαίτερα ευχάριστα είναι τα νέα από το “μέτωπο” της σύνδεσης της Πρέβεζας με τους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας, από τους οποίους είχε βρεθεί αποκλεισμένη, λόγω του στα όρια του “γελοίου” σχεδιασμού που είχε γίνει και είχε καταντήσει αυτά τα έργα ως... “ανέκδοτο” για τις τοπικές κοινωνίες, μέχρι αυτά να ξεμπλοκάρουν από το 2015 και έπειτα.

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό δίκτυο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, προέβλεψε ότι τον Ιανουάριο του 2019 η εργολαβία-σκούπα, που θα ολοκληρώσει τον άξονα Άκτιο-Αμβρακία και θα προσφέρει έτσι και στην Πρέβεζα τη σύνδεσή της με την Ιόνια Οδό, θα συμβασιοποιηθεί, καθώς υπήρξε αίσια έκβαση στην προσφυγή που είχε γίνει στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και υπάρχει πλέον εταιρεία-προσωρινός ανάδοχος.

Αναφορικά με το κομμάτι Άκτιο-Βόνιτσα, ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες ή στις αρχές του 2019 να “κοπεί κορδέλα”, ενδεχομένως και με την παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Θυμίζουμε ότι για την εργολαβία-σκούπα στο Άκτιο-Αμβρακία, τον Οκτώβριο του 2018 υπήρξε έγκριση επένδυσης 121 εκατ. ευρώ, την οποία ανακοίνωσε η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, κατά τη διάρκεια γεύματος με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη και τον υφυπουργό, Στάθη Γιαννακίδη.

Το έργο στο σύνολό του θα έχει διάρκεια 30 μήνες και εφ' όσον δεν έχουμε περαιτέρω καθυστερήσεις θα ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2022, παραδίδοντας ένα κλειστό αυτοκινητόδρομο με 2 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας, μήκους 48,5χλμ που θα ξεκινάει συνδεόμενη με την Ιόνια Οδό από το νότιο άκρο της λίμνης Αμβρακίας και θα καταλήγει λίγο πριν την υποθαλάσσια ζεύξη Ακτίου-Πρέβεζας.


Σπίρτζης : “Τον Ιανουάριο θα έχουμε σύμβαση για το Άκτιο-Αμβρακία” - Η Πρέβεζα αποκτά μέσω Ακτίου τη σύνδεσή της Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Δεκεμβρίου 18, 2018 Rating: 5 Ιδιαίτερα ευχάριστα είναι τα νέα από το “μέτωπο” της σύνδεσης της Πρέβεζας με τους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας, από τους οποίους εί...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: