728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Βασιλίτσα: Η πριγκίπισσα της Πίνδου!




Η Βασιλίτσα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα. Στα όρια Ιωαννίνων και Γρεβενών, μεταξύ Ηπείρου και Μακεδονίας, στο σταυροδρόμι πολιτισμών, γεύσεων, παραδόσεων..

Υπάγεται στο εθνικό πάρκο της Βόρειας Πίνδου και η κορυφή του έχει υψόμετρο 2.249 μέτρα. Τα κοντινότερα χωριά στη Βασιλίτσα είναι το Δίστρατο, η Σμίξη και η Αβδέλλα.

Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του όρους Βασιλίτσα αλλά και στο διπλανό όρος της Γομάρας και λειτουργεί 350 ημέρες τον χρόνο.

Περισσότερο δηλαδή, από κάθε άλλο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας.

Ξεκίνησε με τον πρώτο αναβατήρα το 1975 και από τότε έχουν αυξηθεί στους επτά αναβατήρες με 18 πίστες, υποσχόμενοι στιγμές ελευθερίας και ομορφιάς σε κάθε χιονοδρόμο ή επισκέπτη.

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει την εικόνα του βουνού με χιόνια, όμως το όρος Βασιλίτσα, δεν είναι μόνο το χιονοδρομικό του αλλά και η πανίδα που ζει σε αυτό, αφού αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς βιότοπους στην Ελλάδα για την αρκούδα, τη βίδρα και το αγριόγιδο.


Βασιλίτσα: Η πριγκίπισσα της Πίνδου! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 10, 2018 Rating: 5 Η Βασιλίτσα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα. Στα όρια Ιωαννίνων και Γρεβενών, μεταξύ Ηπείρου ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: