728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στον “Αρχέλων” βρίσκεται η θαλάσσια χελώνα που εντοπίστηκε στο Μεγανήσι το Σάββατο 8/12.



Από το facebook της Βούλας Αυλωνίτου…

Μετά από την ενημέρωση που είχαμε από την υπεύθυνη του κέντρου προστασίας ,η χελώνα μας ειναι σε καλή κατάσταση αν και υποτονική. Τα τραύματα που είχε στο λαιμό της προκλήθηκαν από μαχαίρι, ένα εκ των οποίων αρκετά βαθύ.
Το ιστορικό
Η χελώνα εντοπίστηκε από τον κο Δασκαλάκη Γιάννη στον Αθερινό που μαζί με τον κο Στάθη Πολίτη την μετέφεραν με το αυτοκίνητο στο Βαθύ όπου και βρισκόταν το σκάφος του Δήμου Μεγανησίου. Με εντολή του Δημάρχου κ. Παύλου Δάγλα διατέθηκε το σκάφος για την άμεση μεταφορά της στο Νυδρί όπου και την παρέλαβαν άντρες του Λιμεναρχείου. Από εκεί έφτασε στο κτηνιατρείο του Μπάμπη Καλού που της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σε διαρκή επικοινωνία που υπήρχε με τον Αρχελων αποφασίστηκε να παραμείνει το βράδυ στο ιατρείο με ορό και να γίνει προσπάθεια να μπει στην θάλασσα την επομένη. Όμως έχοντας χάσει αρκετό αίμα δεν είχε δυνάμεις να επιστρέψει στην θάλασσα και τελικά στάλθηκε την Κυριακή το απόγευμα στην Αθηνά.
Από το κέντρο περίθαλψης Αρχελων και τον εδώ συνεργάτη του, ευχαριστήσουμε τον κο Δασκαλάκη ,κο Πολίτη ,το Λιμεναρχείο Νυδριού και Λευκάδας,τον κο Δαγλα δήμαρχο Μεγανησιου που διέθεσε το σκάφος για την γρήγορη μεταφορά της,τον κο Μπάμπη Καλό,το ΚΤΕΛ Λευκάδας και όλους όσους βοήθησαν.







Στον “Αρχέλων” βρίσκεται η θαλάσσια χελώνα που εντοπίστηκε στο Μεγανήσι το Σάββατο 8/12. Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5 Από το facebook της Βούλας Αυλωνίτου… Μετά από την ενημέρωση που είχαμε από την υπεύθυνη του κέντρου προστασίας ,η χελώνα μας ειναι σε κα...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: