728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τι θα περιλαμβάνει η υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας



Έρχεται η υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά είναι αυτό της υποθαλάσσιας ζεύξης Λευκάδας.

Το έργο είχε επιχειρηθεί αρχικά να δημοπρατηθεί το 2015, ωστόσο μετά από συνεχείς παρατάσεις, οδηγήθηκε σε ακύρωση.

Το κόστος της υποθαλάσσιας ζεύξης Λευκάδας, υπό τις προϋποθέσεις του προηγούμενου διαγωνισμού είχε εκτιμηθεί σε περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ.Τι περιλαμβάνει το έργο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το συγκεκριμένο έργο, περιλαμβάνει την κατασκευή οδικού τμήματος συνολικού μήκους 3 χλμ. περίπου.

Η αφετηρία θα βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού 42 (Αμφιλοχία-Λευκάδα) νοτιοανατολικά του Κάστρου της Αγ. Μαύρας και το πέρας θα βρίσκεται στον περιφερειακό δακτύλιο της πόλης της Λευκάδας.

Επιπρόσθετα, περιλαμβάνει την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας κάτω από τον υφιστάμενο Δίαυλο Λευκάδας, με τα απαραίτητα τεχνικά έργα εισόδου και εξόδου, συνολικού μήκους 1,1 χλμ. περίπου, ώστε να είναι δυνατή η απρόσκοπτη διέλευση των πλοίων από τον Δίαυλο και η ταυτόχρονη είσοδος/έξοδος των οχημάτων στο νησί της Λευκάδας, καθώς και την κατασκευή των απαραίτητων οδικών συνδέσεων με το υφιστάμενο δίκτυο, καθώς και την κατασκευή Τουριστικού Λιμένα (Μαρίνας) σκαφών μεγάλου μήκους στην περιοχή του Διαύλου, βορειοανατολικά του υφιστάμενου και υπό λειτουργία τουριστικού λιμένα σκαφών αναψυχής Λευκάδας, εφόσον ενταχθεί στο έργο παραχώρησης.

Καταληκτικά, να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο θα επιλύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται κυρίως τους θερινούς μήνες. Παράλληλα, θα διευκολύνει την πρόσβαση στο νησί.


Τι θα περιλαμβάνει η υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Νοεμβρίου 05, 2018 Rating: 5 Έρχεται η υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας Ένα από τα μεγαλύτερα έργα που αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά είναι αυτό της υποθαλάσσιας ζεύξη...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: