728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Εκδηλώσεις για τον μητρικό θηλασμό




Συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας του μητρικού θηλασμού ως ένα κρίσιμο πρώτο βήμα στη ζωή ενός παιδιού και ενθαρρύνοντας τις νέες μητέρες ώστε να ενημερωθούν για τα πολύτιμα οφέλη του μητρικού θηλασμού, το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων και ο Σταθμός Προστασίας Μάνας – Παιδιού – Εφήβου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαιών – Μαιευτών Ιωαννίνων, αποφάσισαν να εορτάσουν την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού με μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Έτσι, τα μέλη του Συλλόγου και τα στελέχη του Κέντρου θα βρίσκονται την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 στον Σταθμό Προστασίας Μάνας – Παιδιού – Εφήβου (Λουκή Ακρίτα 54) από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, με στόχο την ενημέρωση της εγκύου, της λεχωΐδας και θηλάζουσας μητέρας για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν κατά την διάρκειά του, καθώς και για κατάλληλες τεχνικές για τη δημιουργία τράπεζας γάλακτος.

Παράλληλα, θα αναδειχθεί ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και οι δυνατότητες που υπάρχουν για παροχή βοήθειας σχετικά με τον Μητρικό Θηλασμό στην κοινότητα.

Το σύνθημα για το 2018 είναι «Θηλασμός Θεμέλιο Ζωής» και φέρνει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα για συλλογική και συντονισμένη δράση για την προώθηση του μητρικού θηλασμού σε όλο τον κόσμο.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού – World Breastfeeding Week (WBW) γιορτάζεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο την εβδομάδα 1 με 7 Νοεμβρίου, από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 170 χώρες. Εγκρίνεται και υποστηρίζεται από τη UNICEF, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), τη Διεθνή Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και υπουργεία Υγείας σε πολλές χώρες.


Εκδηλώσεις για τον μητρικό θηλασμό Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Νοεμβρίου 06, 2018 Rating: 5 Συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας του μητρικού θηλασμού ως ένα κρίσιμο πρώτο βήμα στη ζωή ενός παιδιού και ενθαρρύνοντας...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: