728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Μητσοτάκης: Στηρίζουμε Καχριμάνη, είναι νωρίς για τον Δήμο Ιωαννιτών.. Τι είπε για τα αντάρτικα




Την μεγάλη και ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Νέα Δημοκρατία στις Περιφερειακές εκλογές, υπογράμμισε από την Άρτα, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση του Epiruspost ανακοίνωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι το κόμμα του στηρίζει την υποψηφιότητα του Αλέκου Καχριμάνη, τον οποίο χαρακτήρισε πολύ ικανό και πετυχημένο ενώ συμπλήρωσε ότι θα στηρίξει και όλους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες της χώρας.

«Οι περιφέρειες αποτελούν αναπτυξιακά εργαλεία και θα επιδιώξουμε στις εκλογές να κερδίσουμε όσο το δυνατό περισσότερες», ανέφερε χαρακτηριστικά αφήνοντας ουσιαστικά να εννοηθεί ότι ο επιτελικός τους ρόλος είναι αυτός που τις διαφοροποιεί από τους Δήμους, στους οποίους η Νέα Δημοκρατία θα αφήσει να εκφραστούν «αυτοδιοικητικά οι κοινωνίες».

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε ειδικά για το Δήμο Ιωαννιτών, είδηση όμως, όπως ήταν αναμενόμενο δεν υπήρξε. «Είναι νωρίς για να πω κάτι» ανέφερε χαρακτηριστικά και στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «θέλουμε να αφήσουμε τους πολίτες να επιλέξουν.. Όταν έρθει η ώρα θα τοποθετηθούμε αλλά στην λογική της στήριξης».

Η Νέα Δημοκρατία είναι σαφές ότι θα επιδιώξει την μικρότερη δυνατή εμπλοκή στους Δήμους όπου δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα, δηλαδή δεν διαθέτει εν ενεργεία αυτοδιοικητικούς από τον κομματικό της χώρο. Στην περίπτωση της Άρτας, ο Χρήστος Τσιρογιάννης θα έχει την στήριξή της, ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο τοποθετήθηκε με αρκετή διακριτικότητα. Έτσι εξήρε το έργο του νυν δημάρχου, τις πρωτοβουλίες και την εικόνα της πόλης, πτυχές που όπως είπε θα αξιολογήσουν οι πολίτες.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ρωτήθηκε και για το «μίνι αντάρτικο» που προκαλεί στο γαλάζιο στρατόπεδο η κίνηση του Σπύρου Ριζόπουλου και τις παραπομπές στελεχών του κόμματός του.

«Η Νέα Δημοκρατία κάνει την επιλογή της στην Περιφέρεια.. Όταν πρόκειται για κομματικά στελέχη έχουμε την απαίτηση να συντάσσονται με την επιλογή του κόμματος», απάντησε.

Επίθεση στην Κυβέρνηση

Δριμεία κριτική στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο επίκεντρό της βρέθηκε το ζήτημα του Μακεδονικού καθώς και το προσφυγικό, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για την κατάσταση της οικονομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν παρέδωσε την γλώσσα και την ταυτότητα στα Σκόπια. «Ο κ. Τσίπρας δεν συνομίλησε με τον ελληνικό λαό, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα γνώριζε την πλήρη διαφωνία του στην Συμφωνία των Πρεσπών» είπε, επαναλαμβάνοντας τη θέση της ΝΔ να μην κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Αν οι συνταγματικές αλλαγές δεν προχωρήσουν στα Σκόπια τότε οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση. Σε αντίθετη περίπτωση και όσο θα προχωρούν στα επόμενα βήματα, δημιουργούνται τετελεσμένα και θα είναι δύσκολο να ανατρέψουμε την συμφωνία» πρόσθεσε.

Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τις κατηγορίες περί ακροδεξιάς, ο πρόεδρος της ΝΔ τις χαρακτήρισε «ανέκδοτο», σημειώνοντας πως «ο κ. Τζανακόπουλος συγκυβερνά με την ακροδεξιά και εκπροσωπεί μια κυβέρνηση που εκφράζει την οπισθοδρόμηση και τον διχασμό».

Ανησυχία για την οικονομία

«Η χώρα έχει πολιτικό ρίσκο με τους Τσίπρα – Καμμένου στην εξουσία. Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορούν να βγάλουν την χώρα σε τροχιά ανάκαμψης. Δεν έχουν σχέδιο» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για πολιτική αλλαγή προκειμένου η χώρα να θωρακιστεί από παράπλευρες απώλειες, όπως το Χρηματιστήριο και οι τράπεζες.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε πως «δυστυχώς η πορεία του δεν ήταν η αναμενόμενη. Ήδη από τις αρχές του χρόνου οι τράπεζες έχουν χάσει περίπου τη μισή τους κεφαλαιοποίηση με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται σε εξαιρετικά χαμηλές αξίες».


Μητσοτάκης: Στηρίζουμε Καχριμάνη, είναι νωρίς για τον Δήμο Ιωαννιτών.. Τι είπε για τα αντάρτικα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Οκτωβρίου 08, 2018 Rating: 5 Την μεγάλη και ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Νέα Δημοκρατία στις Περιφερειακές εκλογές, υπογράμμισε από την Άρτα, κατά την διάρκεια συ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: