728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ο ΟΗΕ συγκεντρώνει 50 εκατ. δολάρια για τους πληγέντες της Ινδονησίας



Προσπάθεια να συγκεντρωθεί ποσό ύψους 50,5 εκατομμυρίων δολαρίων καταβάλλει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για να τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο για «την άμεση προσφορά βοήθειας» στους σεισμοπαθείς της Ινδονησίας.

Μία εβδομάδα μετά το σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσαν τεράστια καταστροφή στη χώρα, η ομάδα συντονισμού των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ όρισε σειρά προτεραιοτήτων για να υποστηριχθούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης.

Το σχέδιο αφορά την προσφορά βοήθειας σε 191.000 ανθρώπους κατά τη διάρκεια των τριών επόμενων μηνών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο ανακοίνωση του Οργανισμού.

Η διπλή καταστροφή προκάλεσε ζημιές σε 65.000 κατοικίες, από τις οποίες 10.000 καταστράφηκαν τελείως από το τσουνάμι, ενώ 15.000 υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό, αναφέρει η ανακοίνωση.

«Μία εβδομάδα μετά την καταστροφή, οι ανάγκες είναι πλέον σαφείς. Οι σεισμοπαθείς χρειάζονται στέγη, πρόσβαση σε καθαρό νερό, σε φροντίδα υγείας και ψυχολογική βοήθεια. Τα κεφάλαια που αναζητούνται για το σχέδιο θα επιτρέψουν στη διεθνή ανθρωπιστική κοινότητα να προσφέρει καλύτερη υποστήριξη στην κυβέρνηση και στις τοπικές οργανώσεις», εκτίμησε αξιωματούχος του ΟΗΕ στην Ινδονησία.

Επτά ημέρες μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που σάρωσαν την περιοχή της πόλης Παλού (350.000 κάτοικοι), στη δυτική ακτή της Κελέβης, ο απολογισμός των θυμάτων δεν σταματά να αυξάνεται. Ο πιο πρόσφατος απολογισμός των θυμάτων, που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή από τις αρχές, έκανε λόγο για 1.571 νεκρούς εξαιτίας της σεισμικής δόνησης των 7,5 βαθμών και του τσουνάμι που ακολούθησε. Εκτιμάται πως οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους χίλιους.


Ο ΟΗΕ συγκεντρώνει 50 εκατ. δολάρια για τους πληγέντες της Ινδονησίας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Οκτωβρίου 06, 2018 Rating: 5 Προσπάθεια να συγκεντρωθεί ποσό ύψους 50,5 εκατομμυρίων δολαρίων καταβάλλει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για να τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο γ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: