728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Φιλαρμονική Δήμου Φαναρίου



Η Φιλαρμονική Δήμου Πάργας άρχισε να επαναλειτουργεί από το Μάρτιο του 2006 (ως Φιλαρμονική Δήμου Φαναρίου) με μαέστρο την κ. Όλγα Καφάσλα. Συνοδεύει μουσικά τις παρελάσεις, τις θρησκευτικές λιτανείες, τις τελετές εγκαινίων και πολλές άλλες εκδηλώσεις της ευρύτερης περιοχής Πάργας-Καναλακίου. Κυρίως αποτελεί ένα φορέα πολιτισμού προσφέροντας Δωρεάν μαθήματα μουσικής σε παιδιά και ενήλικες και διοργανώνοντας πλήθος άλλων εκδηλώσεων, όπως: συναυλίες, εκδρομές, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από την καθιερωμένη εμφάνιση στις παρελάσεις στο Καναλάκι και στις Λιτανείες σε Πάργα, Αγιά, Κυψέλη, Καναλάκι, Μεσσοπόταμο και Σταυροχώρι, στις δραστηριότητες της Φιλαρμονικής Δήμου Πάργας συγκαταλέγονται:

Ανέβασμα παιδικού μιούζικαλ, Η γέννηση της Δημοκρατίας, των Tim Spencer-Tony Dalton, σε μετάφραση και προσαρμογή στίχων από τη μαέστρο Όλγα Καφάσλα (2010)

Διοργάνωση εκδρομής για παρακολούθηση συναυλίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2010)

Μουσική Θεατρική Παράσταση βασισμένη στο παραμύθι του Ευγένιου

Τριβιζά «Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι» με τραγούδια

σε μουσική και στίχους της μαέστρου Όλγας Καφάσλα (2013)

Διοργάνωση εκδρομής στην Αθήνα για παρακολούθηση όπερας στη Λυρική Σκηνή (2013)

Ανέβασμα μουσικοθεατρικής παράστασης, «Βιολογικός μετανάστης … μετά μουσικής», του Αρκά (2015)

Διοργάνωση Ευρωπαϊκής γιορτής της Μουσικής σε Καναλάκι και Πάργα (2016 και 2017)

Ανέβασμα μουσικοθεατρικής παράστασης «Το χρήμα πολλοί εμίσησαν …;» με κείμενα από τον Πλούτο του Αριστοφάνη, το Φιλάργυρο του Μολιέρου και τα Γουρουνάκια-Κουμπαράδες του Τριβιζά (2018)

Μέσα από τέτοιες ποικίλες δραστηριότητες τα παιδιά, οι έφηβοι, αλλά και οι ενήλικες που είναι μέλη της Φιλαρμονικής αποτελούν μια ομάδα που εκφράζεται δημιουργικά, αναπτύσσει τη συνεργασία και τη συλλογικότητα, διασκεδάζει και δέχεται τα ψυχικά και ηθικοπλαστικά οφέλη της ενασχόλησης με την τέχνη της Μουσικής.

Αυτή τη στιγμή η Φιλαρμονική ορχήστρα αριθμεί περίπου 20 ενεργά μέλη, ενώ υπάρχει ένα φυτώριο μικρών μουσικών που ετοιμάζεται να τη στελεχώσει στα επόμενα χρόνια.

Φιλαρμονική Δήμου Φαναρίου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5 Η Φιλαρμονική Δήμου Πάργας άρχισε να επαναλειτουργεί από το Μάρτιο του 2006 (ως Φιλαρμονική Δήμου Φαναρίου) με μαέστρο την κ. Όλγα Καφά...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: