728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σπουδαίο έργο στα “σκαριά” για την ύδρευση Καναλακίου και Πάργας



Το δημοτικό συμβούλιο Πάργας στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση της μελέτης του έργου: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕ-ΕΛΕΓΧΟΥ / ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΔΙΑΡΡΟΩΝ - ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ - ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΤΗΣ Δ.Ε. ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΓΑΣ» με συνολικό προϋπολογισμό 1.470.132,84 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (24%) και την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών.


Με τη συγκεκριμένη μελέτη προβλέπεται η επέκταση του συστήματος Τηλε-ελέγχου / Τηλεχειρισμού, το οποίο θα διαθέτει έναν ΚΣΕ (Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου) και 28 ΤΣΕ (Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου) και πρόκειται να τοποθετηθεί για να ελέγχει το εξωτερικό και το εσωτερικό υδραγωγείο της Δ.Ε. Πάργας του Δήμου Πάργας.

Σημειώνεται ότι η προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος Τηλε- ελέγχου/Τηλεχειρισμού για τη Δ.Ε. Πάργας, βρίσκεται στη φάση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο. Η επέκταση της συγκεκριμένης μελέτης προσθέτει στο σύστημα της Δ.Ε. Πάργας 2 ΦΣΕ (Φορητούς Σταθμούς Ελέγχου) και 63 ΤΣΕ (Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου), οι οποίοι θα ελέγχουν τη λειτουργία του εξωτερικού υδραγωγείου της Δ.Ε. Φαναρίου.

Δημιουργείται έτσι ένα ολοκληρωμένο σύστημα Τηλέ- ελέγχου/Τηλεχειρισμού για το σύνολο του Δήμου Πάργας. Η παρούσα μελέτη προμήθειας προβλέπει την εγκατάσταση επιπρόσθετου λογισμικού διαδικτυακής αρχιτεκτονικής, ώστε οι ΦΣΕ να επικοινωνούν με τον ΚΣΕ δια μέσου του διαδικτύου (internet) για να επιβλέπουν και να ελέγχουν το υδραγωγείο και των δύο Δ.Ε. (Φαναρίου και Πάργας) του Δήμου, από οποιοδήποτε σημείο το οποίο έχει πρόσβαση στο internet. Από τον ΚΣΕ θα συλλέγονται αυτόματα, σε πραγματικό χρόνο, οι λειτουργίες του υδραγωγείου από όλους τους ΤΣΕ, οι οποίες θα αποσκοπούν στην απομακρυσμένη επίβλεψη της λειτουργίας των υδραυλικών εγκαταστάσεων, είτε από τον ΚΣΕ, είτε από τους ΦΣΕ.

Από τον ΚΣΕ και τους ΦΣΕ θα αποστέλλονται, σε πραγματικό χρόνο, εντολές προς όλους τους ΤΣΕ, οι οποίες θα αποσκοπούν στην αυτόματη απομακρυσμένη τροποποίηση της λειτουργίας των υδραυλικών εγκαταστάσεων.

Το σύστημα Τηλε-ελέγχου / Τηλεχειρισμού της Δ.Ε Πάργας και αυτό της παρούσας μελέτης θα είναι ενιαίο σύστημα. Η επικοινωνία, η ανταλλαγή και η αποθήκευση των δεδομένων με οποιονδήποτε και από οποιονδήποτε Σταθμό Ελέγχου θα πραγματοποιείται χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό.

Ο ΚΣΕ θα επικοινωνεί, θα ελέγχει και θα επεξεργάζεται τα δεδομένα και από τους 91 πλέον ΤΣΕ. Οι 63 νέοι ΤΣΕ θα διασυνδεθούν με τα αισθητήρια όργανα και τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του εξωτερικού υδραγωγείου της Δ.Ε. Φαναρίου, και θα επικοινωνούν ασύρματα, ανταλλάσσοντας δεδομένα, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό, με τους ΤΣΕ και ΚΣΕ της Δ.Ε. Πάργας. Οι νέοι ΤΣΕ θα χρησιμοποιούν το ίδιο ασύρματο δίκτυο με αυτό του συστήματος Τηλε-ελέγχου / Τηλεχειρισμού της Δ.Ε.Πάργας, του οποίου η άδεια λειτουργίας θα επεκταθεί, για να τους συμπεριλάβει

Οι νέοι ΤΣΕ της Δ.Ε. Φαναρίου μαζί με τους ΤΣΕ της Δ.Ε. Πάργας, θα ελέγχουν πλήρως και σε πραγματικό χρόνο (realtime) τον υφιστάμενο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό. Θα συλλέγουν και θα αποστέλλουν αυτόματα, σε πραγματικό χρόνο (ταυτόχρονα με την εμφάνιση του συμβάντος), στον ΚΣΕ τα ακόλουθα:

•Πληροφορίες για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

•Στοιχεία για την ποιότητα και την απολύμανση του πόσιμου νερού.

•Την κατανάλωση νερού και τις διαρροές στο υδραγωγείο.

•Τα αποθέματα του νερού στις δεξαμενές.

•Ενημέρωση για την παραβίαση των χώρων των εγκαταστάσεων από μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Η εγκατάσταση και λειτουργία ενός συστήματος Τηλε-ελέγχου / Τηλεχειρισμού στοχεύει στην βελτιστοποίηση της λειτουργίας των ήδη υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης και στο βέλτιστο σχεδιασμό των μελλοντικών δικτύων.

Αναλυτικότερα οι στόχοι αφορούν:

1.Εξοικονόμηση Φυσικών Πόρων. Αστοχίες στο δίκτυο ύδρευσης, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση στην επέμβαση για τη θεραπεία τους, λόγω άγνοιας για την ύπαρξή τους, προξενούν σημαντικές απώλειες πόσιμου νερού και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Με το συνεχή και σε πραγματικό χρόνο (realtime) αυτόματο έλεγχο του υδραγωγείου, θα εντοπίζονται εν τη γενέσει τους οι οποιεσδήποτε αστοχίες, με αποτέλεσμα την άμεση ειδοποίηση, από το σύστημα, των αρμοδίων για την επέμβασή τους.

2.Προστασία της Υγείας. Το σύστημα θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του παρεχομένου προς την κατανάλωση πόσιμου νερού, δια μέσου συνεχούς και σε πραγματικό χρόνο (realtime) αυτοματοποιημένου ελέγχου της ποιότητας και της απολύμανσής του, στο αρχικό στάδιο της παραγωγής του.

3.Βελτιστοποίηση του κόστους συντήρησης μέσω αναθεώρησης της πολιτικής συντήρησης. Δεδομένης της γεωγραφικής έκτασης που καταλαμβάνει το εξωτερικό υδραγωγείο του Δήμου, η γνώση των παραμέτρων της λειτουργίας σε κάθε σημείο του και η έγκαιρη γνώση του είδους των βλαβών και των αιτιών τους, έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του κόστους συντήρησης, με ταυτόχρονη αύξηση της παραγωγικότητας των συνεργείων.

4.Βελτιστοποίηση της μελλοντικής επέκτασης του δικτύου. Η καταγραφή και η συγκέντρωση, σε βάση δεδομένων, όλων των στοιχείων που αφορούν τις παραμέτρους λειτουργίας του εξωτερικού υδραγωγείου, θα καταστήσουν αποτελεσματικότερο το μελλοντικό σχεδιασμό της επέκτασής του και την πιθανή αλλαγή της σημερινής λειτουργίας του, με κατεύθυνση τη βελτίωση της υδροδότησης των καταναλωτών και τη μείωση του κόστους λειτουργίας του Δήμου.

5.Αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών. Το σύστημα παρέχει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για την λειτουργική κατάσταση του δικτύου με αποτέλεσμα την άμεση ενεργοποίηση δράσεων πριν εμφανισθεί το πρόβλημα στον καταναλωτή.


Σπουδαίο έργο στα “σκαριά” για την ύδρευση Καναλακίου και Πάργας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Αυγούστου 31, 2018 Rating: 5 Το δημοτικό συμβούλιο Πάργας στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση της μελέτης του έργου: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Κ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: