728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τη θυσία των γυναικών του Σουλίου τίμησαν η Π.Ε. Πρέβεζας και ο Δήμος Πρέβεζας



Τη θυσία των γυναικών του Σουλίου τίμησαν με εκδηλώσεις το πρωί της Κυριακής η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ο Δήμος Πρέβεζας διοργανώνοντας τα "Ζαλλόγγεια 2018”.



Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Καμαρίνας ,ενώ η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας Ελευθερία Αγγέλη έκανε αναφορά στην γενναία αυτοθυσία των γυναικών του Σουλίου για ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία. H κ. Αγγέλη μεταξύ άλλων επεσήμανε : “O ηρωικός βράχος που ως τόπος ξεχωριστός πάνω στο οποίο κατασκεύασε το "Μνημείο του Ζαλόγγου" ο γλύπτης Ζογγολόπολος πρέπει να νοηματοδοτεί τη ζωή μας και να μας υπενθυμίζει το χρέος μας απέναντι σε αυτές τις ηρωικές μορφές. Αξίζει να τιμούμε αυτή τη περίοδο .Το έχουμε ανάγκη όλοι μας .Το έχει ανάγκη η πατρίδα μας.”



Στη συνέχεια έγινε ανάβαση στο μνημείο του Ζαλλόγγου, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων από φορείς και εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με χορούς από το χορευτικό τμήμα του Δήμου Πρέβεζας και με μικρή δεξίωση στην Πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Καμαρίνας.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Τη θυσία των γυναικών του Σουλίου τίμησαν η Π.Ε. Πρέβεζας και ο Δήμος Πρέβεζας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Αυγούστου 13, 2018 Rating: 5 Τη θυσία των γυναικών του Σουλίου τίμησαν με εκδηλώσεις το πρωί της Κυριακής η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ο Δήμος Πρέβεζας διοργαν...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: