728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Πολύ ζεστό για να αντιμετωπιστεί το παγκόσμιο κύμα καύσωνα

Θερμοκρασίες ρεκόρ στο Βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη




Από τον Αρκτικό Κύκλο στην Ιαπωνία, διαμέσου της Ευρώπης και της Αμερικής, το Βόρειο ημισφαίριο είναι ιδιαιτέρως καυτό. Σε μερικές περιοχές της φινλανδικής Λαπωνίας οι θερμοκρασίες «χτύπησαν» πρόσφατα τους 32,1 βαθμούς Κελσίου (89,8 βαθμούς Φαρενάιτ αντιστοίχως), περίπου 12 βαθμούς θερμότερα από τις τυπικές για Ιούλιο θερμοκρασίες.

Στην Ιαπωνία, όπου ο υδράργυρος έφτασε τη θερμοκρασία ρεκόρ των 41,1 βαθμών Κελσίου, τουλάχιστον 65 άνθρωποι πέθαναν και η κυβέρνηση χαρακτήρισε την κατάσταση ως φυσική καταστροφή.

Άγριες φωτιές ξέσπασαν στη Σουηδία και την Ελλάδα. Όσον αφορά τη χώρα μας, πρόκειται για τις δολοφονικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στο Μάτι. Εκεί δεν φαίνεται εύκολο να περιοριστεί η υπερβολική ζέστη τις επόμενες ημέρες, ίσως και εβδομάδες. Αυτό θα ευχαριστήσει εκείνους που αγαπούν τον ήλιο, όπως αναφέρει το espresso.economist.com.

Αλλά οι καύσωνες κυρίως φέρνουν προβλήματα, ιδίως στον αναπτυγμένο κόσμο: Οι σοδειές καταστρέφονται, τα φαγητά χαλάνε και οι εργαζόμενοι γίνονται λιγότερο παραγωγικοί. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, το κύμα της εγκληματικότητας παρουσιάζει αυξητικές τάσεις. Οι τόσο ακραίες καιρικές συνθήκες ήταν για τη στατιστική μια έκτοπη τιμή που σημειώνεται μία φορά μέσα σε μία χιλιετία.

Όμως το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα τις καθιστά πιθανότερες. Οι άνθρωποι προσαρμόζονται να ζουν καλύτερα με τους καύσωνες, εγκαθιστώντας συστήματα κλιματισμού, ακόμη και βάφοντας τις στέγες σε φτωχογειτονιές λευκές. Ωστόσο η καλύτερη λύση είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του.


Πολύ ζεστό για να αντιμετωπιστεί το παγκόσμιο κύμα καύσωνα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018 Rating: 5 Θερμοκρασίες ρεκόρ στο Βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη Από τον Αρκτικό Κύκλο στην Ιαπωνία, διαμέσου της Ευρώπης και της Αμερικής, το ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: