728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Αλβανοί, Γερμανοί και Άγγλοι οι τουρίστες στην Ήπειρο.. «Ακτινογραφία» σε επισκέπτες και εισπράξεις




Ποιος πάει πού, πόσο μένει, πόσα ξοδεύει; Σημαντικές και ενδιαφέρουσες απαντήσεις για την τουριστική κίνηση δίνει μία μεγάλη μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ. Έτσι για πρώτη φορά υπάρχει και η πλήρης «ακτινογραφία» της τουριστικής κίνησης στην Ήπειρο, για την οποία άλλωστε γίνεται πολύς λόγος τα τελευταία χρόνια. Μπορεί τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν προ ημερών από την Τράπεζα Ελλάδος για αύξηση των εισπράξεων στον τουριστικό κλάδο της Ηπείρου κατά 58% να δημιούργησαν κλίμα αισιοδοξίας, όμως από την συγκεκριμένη μελέτη καταφαίνεται ότι η Ήπειρος δεν μπορεί να μετατραπεί σε Μύκονο, σε Ρόδο ή σε Χανιά…

Δεν περιλαμβάνεται ούτε καν στις πέντε Περιφέρειες της χώρας με τις μεγαλύτερες ροές εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης καθώς το τουριστικό υψηλό κατέχουν η Κεντρική Μακεδονία, το Νότιο Αιγαίο, η Αττική, η Κρήτη και τα Ιόνια Νησιά.

Οι 5 προαναφερόμενες Περιφέρειες δέχονται το 84% των επισκέψεων (26,0 εκ. στο σύνολο της χώρας), το 87% των διανυκτερεύσεων (181 εκ.) και το 89% των εισπράξεων (12,6 δισ. €).

Η Περιφέρεια Ηπείρου στη λίστα των επισκέψεων βρίσκεται στην όγδοη θέση. Με βάση τα στοιχεία του 2017 την περιοχή μας επισκέφθηκαν 713 χιλιάδες.

Όσο και αν φαίνεται περίεργο την πρώτη θέση κατέχουν οι Αλβανοί τουρίστες και ακολουθούν οι Γερμανοί και οι κάτοικοι Ηνωμένου Βασιλείου!

Αναλυτικά, Αλβανία 203 χιλ., Γερμανία 75 χιλ. και το Ην. Βασίλειο 56 χιλ.

Στον αριθμό διανυκτερεύσεων η Ήπειρος βρίσκεται στην ένατη θέση. Καταγράφηκαν 3.643 χιλ. διανυκτερεύσεις, με κύριες πηγές τη Γερμανία (830 χιλ.), το Ην. Βασίλειο (437 χιλ.) και την Αλβανία (324 χιλ.).

Το σύνολο των εισπράξεων ανέρχεται μόλις στο 1,5% του συνολικού τουριστικού εισοδήματος της χώρας.

Η Ήπειρος βρίσκεται στην ένατη θέση μεταξύ των ελληνικών περιφερειών

Εισπράξεις μόλις το 1,5%, με εισπράξεις που ανήλθαν στα 216 εκατ. ευρώ και κύριες πηγές τη Γερμανία (42 εκατ. ευρώ), την Αλβανία (33 εκατ. ευρώ) και το Ην. Βασίλειο (30 εκατ. ευρώ).

Η δαπάνη ανά επίσκεψη ήταν αυξημένη κατά πέντε ευρώ σε σχέση με το 2016 και ανήλθε στα 565 ευρώ.

Εκ των αριθμών λοιπόν προκύπτει ότι η Ήπειρος παραμένει σε τουριστικό χαμηλό…

Ολόκληρη την μελέτη μπορείτε να δείτε εδώ


Αλβανοί, Γερμανοί και Άγγλοι οι τουρίστες στην Ήπειρο.. «Ακτινογραφία» σε επισκέπτες και εισπράξεις Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018 Rating: 5 Ποιος πάει πού, πόσο μένει, πόσα ξοδεύει; Σημαντικές και ενδιαφέρουσες απαντήσεις για την τουριστική κίνηση δίνει μία μεγάλη μελέτη του Ι...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: