728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Η Ελλάδα θρηνεί…




Τραγωδία χωρίς τέλος… Τρίτη 24 Ιουλίου. Η γιορτή της Δημοκρατίας.. Εξελίσσεται σε ημέρα βαρύτατου πένθους. Η χώρα θρηνεί δεκάδες ανθρώπους που χάθηκαν από την πύρινη λαίλαπα. Και ο απολογισμός ακόμη δεν έχει γίνει. Άλλωστε τα μέτωπα της φωτιάς είναι σε εξέλιξη καταστρέφοντας τα πάντα στην Ανατολική Αττική. Πάνω από είκοσι οι νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά και βρέφη, δεκάδες οι τραυματίες και το χειρότερο πάρα πολλοί αυτοί που δεν έχουν επικοινωνήσει με τους δικούς τους και εκατοντάδες που παραμένουν εγκλωβισμένοι. Η χώρα έχει βυθιστεί στο πένθος για μία ακόμη φορά..

Λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε τον πρώτο απολογισμό της ανείπωτης τραγωδίας. Όμως το φως της μέρας είναι αυτό που θα αποκαλύψει το πραγματικό της μέγεθος.

Στην Αττική επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από ολόκληρη την χώρα ενώ ζητήθηκε συνδρομή και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε δηλώσεις του, από το Κέντρο Επιχειρήσεων, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ασύμμετρη απειλή» και για δύσκολη νύχτα για την Αθήνα και την Ελλάδα. Ερωτηθείς αν βλέπει προσπάθεια αποσταθεροποίησης δεν το απέκλεισε: «Τώρα προέχει να δώσουμε την μάχη για τον έλεγχο των πυρκαγιών. Οταν έρθει η ώρα θα κάνουμε τις εκτιμήσεις που πρέπει» είπε.

«Αυτό που έχει σημασία τούτη την ώρα είναι η ανθρώπινη ζωή» είπε και πρόσθεσε: «Τα υλικά ξαναγίνονται, οι ανθρώπινες ζωές, όχι». Ζήτησε ψυχραιμία, υπευθυνότητα και εγρήγορση σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και ευχαρίστησε πυροσβέστες και εθελοντές για την αυτοθυσία που έδειξαν.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή για την Αττική, μία δύσκολη νύχτα για Ελλάδα. Πάνω από 600 άνδρες της πυροσβεστικής επιχειρούν με 300 οχήματα, ενώ υπάρχουν 3 μεγάλα μέτωπα, το ένα στον Κάλαμο το οποίο βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο. Τα 2 μέτωπα σε Κινέτα και Βουτζά δυστυχώς δεν είναι υπό έλεγχο, ευτυχώς όμως έχουν κοπάσει προς ώρας οι ισχυροί άνεμοι», τόνισε ο κ. Τσίπρας.



Η Ελλάδα θρηνεί… Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Ιουλίου 24, 2018 Rating: 5 Τραγωδία χωρίς τέλος… Τρίτη 24 Ιουλίου. Η γιορτή της Δημοκρατίας.. Εξελίσσεται σε ημέρα βαρύτατου πένθους. Η χώρα θρηνεί δεκάδες ανθρώπου...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: