728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Κώστας Μπάρκας στον Prisma 91,6: Το ΤΕΙ λογιστικής μένει στην Πρέβεζα και αναβαθμίζεται σε πανεπιστημιακό- Τον Ιούνιο θα διοριστούν 2 γιατροί στην Πάργα και 1 στο Καναλάκι



Σήμερα 7/6 ” στο ίδιο έργο θεατές” και στο prisma radio 91.6 καλεσμένος στο στούντιο του Prisma 91,6 ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πρεβεζας Κώστας Μπάρκας.

Συζητήσαμε μαζί του για την πολιτική επικαιρότητα, ακούσαμε το σχόλιο του για τις εξελίξεις στο Μακεδονικό αλλά και την εκτίμηση του για την ευκολία επίτευξης ή όχι του στόχου της εξόδου, της χώρας στις αγορές με το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Επίσης συζητήσαμε για θέματα και προβλήματα του νομού και πιο συγκεκριμένα για δράσεις που έχει αναλάβει ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πήραμε απαντήσεις για την λειτουργία και την στελέχωση των Κ.Υ(κέντρα υγείας) Φιλιππιάδας, Πάργας και Καναλακίου αλλά και για το θέμα υλοποίησης του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία. Επιπρόσθετα μάθαμε ακριβώς τι σημαίνει το σχέδιο της κυβέρνησης για αναβάθμιση των ΤΕΙ και πιο συγκεκριμένα του τμήματος Λογιστικής που έχει έδρα την Πρέβεζα.

Ο κ. Μπάρκας εξέφρασε την αισιοδοξία του για επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της γειτονικής χώρας (ΠΓΔΜ) αλλά στάθηκε στο γεγονός ότι οι λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης δεν είναι γνωστές καθώς πλέον είναι οι συνομιλίες γίνονται σε κεντρικό επίπεδο μεταξύ των κ. Τσίπρα και Ζαεφ.

Επιπρόσθετα σχολίασε την πορεία της ελληνικής οικονομίας με το τέλος του τρέχοντος οικονομικού προγράμματος και της εξόδου της χώρας στις αγορές, εκφράζοντας την άποψη ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα επιτόκια δανεισμού της χώρας άλλωστε όπως χαρακτηριστικά δήλωσε “έχουμε ξαναδανειστει ως χώρα στο πρόσφατο παρελθόν 2 φορές με επιτυχία”.

Για τα φλέγοντα ζητήματα του νομού ο κ. Μπάρκας έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Πιο συγκεκριμένα για την κατάσταση με τα Κέντρα Υγείας ο κ. Μπάρκας στηλιτευσε τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ανέφερε ότι το 2008-2009 δεν έγινε κανένας σχεδιασμός για διορισμούς στα Κέντρα Υγείας. Η δέσμευση του κυρίου Ξανθού στην ερώτηση του βουλευτή Πρεβεζας είναι ότι μέσα στον Ιούνιο θα διοριστούν 2 γενικοί γιατροί στην Πάργα και ένας στο Καναλάκι.
Ο κ. Μπάρκας έκανε την αυτοκριτική του για το έργο σύνδεσης της Ιονίου οδου με την γέφυρα Καλογήρου και την Πρέβεζα. Όσον αφορά τον αυτοκινητόδρομο Αμβρακιας- Ακτίου η μελέτη έχει ήδη εκπονηθεί και με εργολαβία σκούπα ο κ. Μπάρκας θεωρεί ότι θα παραδοθεί μέχρι το 2022.

Τέλος ο κ. Μπάρκας τόνισε τη σπουδαιότητα της μεταρρύθμισης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα από το νομοσχέδιο Γαβρογλου και την αναβάθμιση του ΤΕΙ λογιστικής και χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα. “Το ΤΕΙ λογιστικής μένει χωροταξικά στην Πρέβεζα και αναβαθμίζεται σε πανεπιστημιακό τμήμα. Από το 2019 οι μελλοντικοί πρωτοετείς φοιτητές θα έχουν την δυνατότητα να συμπληρώσουν στο μηχανογραφικό τους το συγκεκριμένο τμήμα, που θα υπάγεται στις οικονομικές σχολές“.

Ακούστε την συνέντευξη:




πηγη:http://www.prevezatoday.gr/
Κώστας Μπάρκας στον Prisma 91,6: Το ΤΕΙ λογιστικής μένει στην Πρέβεζα και αναβαθμίζεται σε πανεπιστημιακό- Τον Ιούνιο θα διοριστούν 2 γιατροί στην Πάργα και 1 στο Καναλάκι Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2018 Rating: 5 Σήμερα 7/6 ” στο ίδιο έργο θεατές” και στο prisma radio 91.6 καλεσμένος στο στούντιο του Prisma 91,6 ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πρεβε...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: