728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Έλεγχοι στα καταστήματα εστίασης για φέτα και ελαιόλαδο από κλιμάκια της Περιφέρειας Ηπείρου μετά από συνεννόηση με τον Ε.Φ.Ε Τ


Συγκροτήθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου τα κλιμάκια ελέγχου ανά Περιφερειακή Ενότητα τα οποία θα διενεργούν ελέγχους στα καταστήματα μαζικής εστίασης, κατά την θερινή περίοδο στο πλαίσιο εφαρμογής εγκυκλίου του ΕΦΕΤ για την διάθεση λευκών τυριών άλμης ως φέτα καθώς και του χύμα ελαιόλαδου για επιτραπέζια χρήση.

Σύμφωνα με την απόφαση της Περιφέρειας ο προγραμματισμός των ελέγχων θα γίνεται σε συνεργασία και κατόπιν συνεννόησης με τον Ε.Φ.Ε Τ του παραρτήματος Ηπείρου.

Αναφορικά με το ελαιόλαδο, σημειώνεται ότι, αυτό θα πρέπει να διατίθεται από τα καταστήματα μαζικής εστίασης στον τελικό καταναλωτή αποκλειστικά και μόνο μέσω σφραγισμένων μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ή συσκευασιών μιας χρήσης, οι οποίες πρέπει να φέρουν όλες τις απαιτούμενες από την νομοθεσία επισημάνσεις.

Όσον αφορά στο τυρί «ΦΕΤΑ», σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, έχουν παρατηρηθεί αθέμιτες πρακτικές διάθεσης λευκού τυριού άλμης ως φέτα, που εστιάζονται κατά βάση στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ξενοδοχεία, κλπ).

Ο ΕΦΕΤ επισημαίνει στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και, σε περίπτωση υποψίας παραπλάνησής τους, να επικοινωνούν με τις κατά τόπους αρμόδιες αρχές .

Οι δε επαγγελματίες του χώρου της μαζικής εστίασης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι φέρουν την απόλυτη ευθύνη στην περίπτωση υιοθέτησης πρακτικών παραπλάνησης και μη εφαρμογής της νομοθεσίας, γεγονός που επισύρει αυστηρές διοικητικές κυρώσεις.


Έλεγχοι στα καταστήματα εστίασης για φέτα και ελαιόλαδο από κλιμάκια της Περιφέρειας Ηπείρου μετά από συνεννόηση με τον Ε.Φ.Ε Τ Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Ιουνίου 27, 2018 Rating: 5 Συγκροτήθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου τα κλιμάκια ελέγχου ανά Περιφερειακή Ενότητα τα οποία θα διενεργούν ελέγχους στα καταστήματα μα...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: