728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους της Κέρκυρας

Η Ένωση Βρετανών tour operator ΑΒΤΑ, ξενοδόχοι και τουριστικοί επιχειρηματίες ζητούν απεγνωσμένα να βρεθεί λύση




Χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων έχουν κατακλύσει τους δρόμους της Κέρκυρας, ενώ το νησί έχει γεμίσει με ανεξέλεγκτες χωματερές.

Ο δεματοποιητής στερεών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, που είχε τεθεί εκτός λειτουργίας και επισκευάσθηκε, δεν έχει τις προδιαγραφές απορρόφησης του όγκου απορριμμάτων που συσσωρεύονται καθημερινά και αυξάνονται, μέρα με την ημέρα.

Ο δήμος Κερκύρας υποστηρίζει ότι όταν αρχίσει να χρησιμοποιείται ο ΧΥΤΥ Λευκίμμης η κατάσταση θα εξομαλυνθεί. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο δήμαρχος Κερκύρας Κώστας Νικολούζος, «αν μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινήσει η μεταφορά στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης, τότε θα απελευθερωθεί χώρος, ώστε να συγκεντρωθούν στο Τεμπλόνι μεγαλύτερες ποσότητες προς διαλογή και να απομακρυνθούν τα συσσωρευμένα σκουπίδια από τους δρόμους. Την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται και η μελέτη για την αποκατάσταση του Τεμπλονίου και για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, ώστε να ξεκινήσουμε σε μια νέα βάση.»

Την ίδια στιγμή, η Ενωση Βρετανών tour operator ΑΒΤΑ, ξενοδόχοι και τουριστικοί επιχειρηματίες ζητούν απεγνωσμένα να βρεθεί λύση στο πρόβλημα. Πολλοί πελάτες τους, σημειώνουν, έχουν ακυρώσει ή συντόμευσαν τις διακοπές τους στην Κέρκυρα εξαιτίας της κατάστασης. Παράπονα διατυπώνονται και από Σκανδιναβούς και άλλους Βορειοευρωπαίους τουρίστες.

Ενημέρωση αναμένεται να δοθεί, δια στόματος του δημάρχου Κώστα Νικολούζου, στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα, όπου θα κοινοποιηθούν και τα αποτελέσματα των τελευταίων συναντήσεων του στην Αθήνα, με τους αρμοδίους κυβερνητικούς παράγοντες. Εξάλλου, σήμερα το βράδυ, ομάδα Κερκυραίων πολιτών διοργανώνει εκ νέου, συλλαλητήριο στους δρόμους της Κέρκυρας, ενάντια στην κατάσταση που έχει περιέλθει το νησί.

Ο δήμαρχος Κερκύρας είχε συναντήσεις, αυτήν την εβδομάδα, στα αρμόδια υπουργεία στην Αθήνα, παρουσία και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Παυλίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν τρεις προτάσεις και συγκεκριμένα η επανεργοποίηση των κυττάρων στο Τεμπλόνι, η εναπόθεση των απορριμμάτων σε αποκαταστημένους ΧΑΔΑ και η μεταφορά τους εκτός του Νομού.


Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους της Κέρκυρας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Ιουνίου 23, 2018 Rating: 5 Η Ένωση Βρετανών tour operator ΑΒΤΑ, ξενοδόχοι και τουριστικοί επιχειρηματίες ζητούν απεγνωσμένα να βρεθεί λύση Χιλιάδες τόνοι απορ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: