728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ιατρικός προορισμός τα Ιωάννινα




Υγεία - Παιδεία - Ασφάλεια: Τρία από τα σημαντικότερα αγαθά, τα οποία στη σημερινή κοινωνία, λόγω οικονομικής κρίσης και… περικοπών σε όλους τους τομείς, δεν αποτελούν πανάκεια.

Η Υγεία του ανθρώπου αποτελεί μία από τις θεμελιακές προϋποθέσεις για την αναπαραγωγή και την εξέλιξη της κοινωνίας. Πολλές φορές όμως δημιουργούνται προβλήματα, που για να αντιμετωπισθούν χρειάζεται η παροχή βοήθειας επιστημονικού προσωπικού και η υποστήριξη οργανωμένου νοσοκομείου ή κλινικής. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, μπορεί να αντέχει ακόμη, αλλά βρίσκεται στα όριά του. Δεν είναι τυχαίο, ότι το 70% των Ιατρών, κατέχει θέση στην ανώτερη βαθμίδα και οδηγείται άμεσα στην συνταξιοδότηση, αφήνοντας πίσω μεγάλο κενό.

Η Παιδεία, ένα από τα σημαντικότερα δημόσια αγαθά, βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της συνεχούς διαβούλευσης και ζύμωσης με την κοινωνία, καθώς διαδραματίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην διαμόρφωσή της. Ένα από τα βασικότερα θέματα, είναι η υστέρηση της Ελλάδας, στην ίδρυση και λειτουργία Ιδιωτικών Πανεπιστημίων Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, τα οποία θα έκαναν ανταγωνιστικό το επίπεδο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα περιόριζαν τη διαρροή εγκεφάλων και θα προσέλκυαν ξένους φοιτητές, γεγονός που θα προσέδιδε, τόσο στην Παιδεία, όσο και τη χώρα.

Τα θέματα Ασφάλειας των πολιτών, αλλά και τα θέματα Ασφάλειας της χώρας προηγούνται ακόμη και της Οικονομίας. Πρόκειται για αγαθό, πολύτιμο ατομικό, κοινωνικό και εθνικό. Αποτελεί μάλιστα, θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη και θεμελιώδης υποχρέωση του Κράτους. Ωστόσο, σήμερα οι πολίτες νιώθουν ανασφάλεια, λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας και των αθωράκιστων, παραμεθόριων κυρίως περιοχών.

Τα τρία αυτά σημαντικά αγαθά, η σημερινή προβληματική, καθώς και η αυριανή ιδανική τους εικόνα, θα τεθούν στο επίκεντρο εκδήλωσης, υπό τον τίτλο «Υγεία – Παιδεία - Ασφάλεια», που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς και η Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς.

Η εκδήλωση, θα λάβει χώρα την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 και από ώρα 19:00 μέχρι 21:00, στο ξενοδοχείο «Du Lac», με σημαντικούς ομιλητές οι οποίοι θα αναπτύξουν επίκαιρα θέματα, καθώς και ειδικές παρεμβάσεις, από ανθρώπους που γνωρίζουν εκ των έσω τι σημαίνει Υγεία – Παιδεία – Ασφάλεια.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Βελλαίτη Στέφανου Φούσα, ε. Καθηγητή, Συντονιστή Τομέα Καρδιάς και Μονάδας Εγκεφαλικού στο «ΙΑΣΩ GENERAL» και τέως προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιολογίας.

Ο Καθηγητής κ. Φούσας, έχει αναλάβει και το ρόλο του συντονιστή της εκδήλωσης, μαζί με τον αγαπημένο και έγκριτο δημοσιογράφο του Αστυνομικού Ρεπορτάζ, Πάνο Σόμπολο, που είναι γνώστης του κεφαλαίου «Ασφάλεια».

Το «παρών» στην εκδήλωση, θα δώσουν, μεταξύ άλλων, ο Γεώργιος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.), πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και Δήμαρχος Αμαρουσίου, ο οποίος θα μιλήσει για την Υγεία και τον Ιατρικό Τουρισμό, καθώς πρωτοστατεί στην ανάδειξη της χώρας μας, ως προορισμού εξωσωματικής γονιμοποίησης και ο Αθανάσιος Γκόντοβος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος θα μιλήσει για την Παιδεία και τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα.

Ως εκπρόσωποι των κομμάτων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, θα μιλήσουν ο Ιωάννης Στέφος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωαννίνων, ο Βασίλειος Οικονόμου, Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και ο Δημήτριος Κρεμαστινός, αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, τέως Υπουργός, Καθηγητής Καρδιολογίας.

Ειδικές Παρεμβάσεις, θα κάνουν οι: Χρήστος Μασαλάς, πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, o καταξιωμένος δικηγόρος Αθηνών Αντώνιος Φούσας, πρώην Υπουργός και ο Ιωάννης Γουδέβενος, Καθηγητής Ιατρικής, εκλεγείς Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Καρδιολογίας (ΕΚΕ).

Εξάλλου, η Ελληνική Εταιρεία Καρδιολογίας, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στα Ιωάννινα, φέρνοντας στην πόλη σημαντικά συνέδρια, με διεθνή απήχηση. Αποτέλεσμα και αυτών των προσπαθειών, είναι η ανάδειξη των Ιωαννίνων, σε κορυφαίο ιατρικό περιφερειακό προορισμό.

Την εκδήλωση, έχουν προσκληθεί να χαιρετίσουν σύσσωμες οι τοπικές αρχές.


Ιατρικός προορισμός τα Ιωάννινα Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Παρασκευή, Ιουνίου 22, 2018 Rating: 5 Υγεία - Παιδεία - Ασφάλεια: Τρία από τα σημαντικότερα αγαθά, τα οποία στη σημερινή κοινωνία, λόγω οικονομικής κρίσης και… περικοπών σε όλ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: