728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Qualia Pharma και Βιοεπιχειρείν: Διαγωνισμός Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας



Έμπρακτη επιλογή της QUALIA PHARMA αποτελεί η συνεχής υποστήριξη των νέων επιστημόνων και σε αυτή την κατεύθυνση υλοποίησε τον 1ος Διαγωνισμό Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ.

To Δ.Π.Μ.Σ. ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ είναι ένα σύγχρονο, καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών, τύπου «ΜΒΑ» στη Βιοτεχνολογία που συνδιοργανώνεται από το τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Το ΒΙΟΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ καινοτομεί διασυνδέοντας άμεσα την ακαδημαϊκή εκπαίδευση με τις επιχειρήσεις, πλαισιώνοντας την εκπαίδευση σε επιχειρηματικές εφαρμογές στη βιοτεχνολογία (τομείς φαρμάκων και υγείας, τροφίμων και διατροφής, περιβάλλοντος, βιοχημικής και μοριακής διαγνωστικής) και τη διαχείριση διαδικασιών οργάνωσης και διοίκησης επιχειρηματικών μονάδων.

Οι επιχειρηματικές ιδέες που παρουσιάστηκαν ήταν οι:

“Ευ zen” functional gum, από την Αριστεία Σιλιαχλή, και
“Smart cookie: το βιολειτουργικό τρόφιμο που συμβάλλει στη διατήρηση και καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος”, από τους Αρεάλη Αντωνία, Σανδρή Αναστασία, Σταμάτη Ευφροσύνη και Στέργιο Άγγελο.

Η αρτιότητα του περιεχομένου και της παρουσίασης των προτάσεων οδήγησαν την QUALIA PHARMA στην απόφαση να υποστηρίξει και τις δύο ιδέες για την μετεξέλιξή τους σε τελικά προϊόντα με τη συμμετοχή των φοιτητών τόσο στη διαδικασία ανάπτυξής τους όσο και στα δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσης.

Η Qualia Pharma σε συνεργασία με ένα διεθνές δίκτυο πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων υλοποιεί περισσότερα από 15 έργα έρευνας και ανάπτυξης στον χώρο των Επιστημών Υγείας.


Qualia Pharma και Βιοεπιχειρείν: Διαγωνισμός Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Μαΐου 26, 2018 Rating: 5 Έμπρακτη επιλογή της QUALIA PHARMA αποτελεί η συνεχής υποστήριξη των νέων επιστημόνων και σε αυτή την κατεύθυνση υλοποίησε τον 1ος Διαγων...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: