728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Γερμανία, Αυστρία και Ιταλία οι νέοι προορισμοί!




Με τον Πρόεδρο της Αεροπορικής Εταιρίας TUS κ. Μάικλ Γουάινσταϊν, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, από τον οποίο ενημερώθηκε για το σχέδιο επέκτασης των δρομολογίων της προς και από Ιωάννινα, με τις επόμενες πόλεις να είναι το Ντίσελντορφ Γερμανίας, το Σάλτσμπουργκ Αυστρίας και η Ρώμη της Ιταλίας, προς την οποία εκτιμάται ότι η πρώτη πτήση θα γίνει τον επόμενο μήνα.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν είναι η βελτίωση της υποδομής στον έλεγχο διαβατηρίων από χώρες που δεν ανήκουν στη ζώνη Σένγκεν, όπως είναι του Ισραήλ, που ήδη – και μέχρι να τεθεί σε λειτουργία η απευθείας σύνδεση – έρχονται μέσω Κύπρου.

Ήδη από το πρωί μηχανικοί της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Αερολιμενάρχη, ανέλαβαν να προωθήσουν τις σχετικές διαδικασίες.

Στα μελλοντικά σχέδια της TUS είναι τα Ιωάννινα να αποτελέσουν σταθμό διανυκτέρευσης σε ημερήσια βάση δύο αεροσκαφών.

Μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης τόνισε τα εξής:

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Πρόεδρο της TUS, ο οποίος μου μετέφερε τον εντυπωσιασμό του από την περιήγησή του στα ορεινά της Ηπείρου, έκανε ορισμένες χρήσιμες επισημάνσεις για βελτίωση των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών και κυρίως μας έκανε κοινωνούς για τα νέα δρομολόγια που σκοπεύει να εντάξει στο πρόγραμμα με επίκεντρο τα Ιωάννινα.

Είναι μια θετική εξέλιξη και αν υπάρξει η ανάλογη συνέχεια, εκτιμούμε ότι τα δύο αεροδρόμια, του Ακτίου και των Ιωαννίνων θα καλύπτουν πλέον πλήρως τις ανάγκες της Ηπείρου. Το αεροδρόμιο Ακτίου θα εξυπηρετεί τις παραθαλάσσιες περιοχές και το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα καταστήσει ευκολότερα προσβάσιμες περιοχές που προσφέρονται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού καθώς και τη Νότια Αλβανία, στην οποία διαβιεί η Ελληνική Εθνική Μειονότητα.

Η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τους Δήμους και τους επαγγελματίες του τουρισμού, θα συνεχίσει αφενός να συνεισφέρει στη βελτίωση των υποδομών και αφετέρου στην προβολή της Ηπείρου ως ενιαίου προορισμού, ώστε να επιτυγχάνουμε τα μέγιστα δυνατά οφέλη».


Γερμανία, Αυστρία και Ιταλία οι νέοι προορισμοί! Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Μαΐου 14, 2018 Rating: 5 Με τον Πρόεδρο της Αεροπορικής Εταιρίας TUS κ. Μάικλ Γουάινσταϊν, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: