728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Την κήρυξη της Τοπικής Κοινότητας Κρυοπηγής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης



Την κήρυξη της Τοπικής Κοινότητας Κρυοπηγής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή ως πρώτο σταθμό της διήμερης παρουσίας του στην Πρέβεζα.

Ο κ.Σκουρλέτης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κωσταντίνο Μπάρκα, τον Δήμαρχο Χρήστο Μπαϊλη, τους αντιδημάρχους Κωσταντίνο Ματέρη και Ευάγγελο Γιαννουλάτο , τον πρόεδρο της Κρυοπηγής Νίκο Ντελή , εκπροσώπους συλλόγων και κατοίκων της περιοχής πήγε στα σημεία της κατολίσθησης προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος του προβλήματος το οποίο εμφανίστηκε από τα τέλη Μαρτίου και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι σήμερα.

Λίγο αργότερα μιλώντας προς τους εκπροσώπους των φορέων και τους κατοίκους ανακοίνωσε ότι η έκτακτη ανάγκη θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 27 Απριλίου και θα διαρκέσει για 4 μήνες έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται να λάβουν οι κάτοικοι.

Ο υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε για το φαινόμενο τόσο από τον προιστάμενο της Περιφερειακής Μονάδας του ΙΓΜΕ Ευάγγελο Νικολάου όσο και από τον Δήμαρχο Χρήστο Μπαίλη αλλά και τους κατοίκους της Κρυοπηγής οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουν εκατοντάδες στρέμματα με ελαιόδεντρα να παρασύρονται από τεράστιους χωμάτινους όγκους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγροτική οικονομία της περιοχής.

Ολοι τους μίλησαν για ένα πρωτοφανές φαινόμενο ζητώντας από τον Υπουργό την κήρυξη του χωριού σε έκτακτη ανάγκη έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις αλλά και την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Ο Δήμαρχος κ.Μπαϊλης έθεσε υπόψη του υπουργού και τα γενικότερα προβλήματα που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα στον Δήμο Πρέβεζας με την εκτίμηση του κόστους αποκατάστασης να ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του κ.Σκουρλέτη στην Κρυοπηγή και την απόδοση τιμής που ο ίδιος έκανε στους εκτελεσθέντες της Μ.Παρασκευή του 1944, τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής διεκδίκησης έθεσαν υπόψη του και το αίτημα που έχει κατατεθεί για την αναγνώριση της Κρυοπηγής ως Μαρτυρικό Χωριό.

Ο Υπουργός απόψε στις 7.30 μιλά στην Θεοφάνειο για τις πολιτικές εξελίξεις και τις αλλαγές που φέρνει στην αυτοδιοίκηση ο “Κλεισθένης” ενώ αύριο Τρίτη και ωρα 11 το πρωί θα έχει σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Πρέβεζας με τους υπόλοιπους Δημάρχους του Νομού και τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου.


Την κήρυξη της Τοπικής Κοινότητας Κρυοπηγής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Δευτέρα, Μαΐου 14, 2018 Rating: 5 Την κήρυξη της Τοπικής Κοινότητας Κρυοπηγής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: