728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Εθνικό πένθος στην Κούβα μετά την αεροπορική τραγωδία

Ταυτοποιήθηκαν δεκαπέντε από τα εκατόν δέκα θύματα




Εκατόν δέκα άνθρωποι, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο απολογισμό των κουβανικών αρχών, έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή παλιού επιβατικού αεροσκάφους Boeing την Παρασκευή, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας. Οι 99 ήταν Κουβανοί, γεγονός που σημαίνει πως αυτό ήταν το πιο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στη χώρα εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες στην Κούβα το Σάββατο, πρώτη ημέρα του διήμερου εθνικού πένθους που κήρυξε ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, ενώ οι αρχές συνέχιζαν την αναγνώριση των θυμάτων. Δεκαπέντε έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Τρεις από τους επιβάτες της εσωτερικής πτήσης από την Αβάνα προς την Ολγκίν ήταν ξένοι τουρίστες, ένα ζευγάρι Αργεντινών κι ένας Μεξικανός, ενώ δύο ακόμα θύματα ήταν Σαχράουι που διέμεναν μόνιμα στην Κούβα.

Νεκρά είναι και τα έξι μέλη του πληρώματος, οι δύο χειριστές, ο μηχανικός και οι τρεις αεροσυνοδοί του πεπαλαιωμένου Μπόινγκ-το 737-200 τέθηκε σε υπηρεσία πριν από 40 χρόνια-που ήταν υπήκοοι Μεξικού, καθώς η Cubana de Aviación, ο κουβανικός εθνικός αερομεταφορέας, το ενοικίαζε από τη μικρή μεξικανική εταιρεία Damojh.

Τρεις Κουβανές επέζησαν, αλλά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, όπβως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο τον διευθυντής της κλινικής, όπου τους προσφέρονται ιατρικές φροντίδες.

Συγκλονισμένοι συγγενείς των θυμάτων αγκαλιάζονταν και έκλαιγαν έξω από το νεκροτομείο, όπου έδωσαν πληροφορίες για τους οικείους τους στις αρχές για να βοηθήσουν στη διαδικασία της αναγνώρισης.

Ο πρόεδρος Ντίας-Κανέλ επισκέφθηκε το Σάββατο την ιατροδικαστική υπηρεσία, ενώ την Παρασκευή είχε σπεύσει στον τόπο του δυστυχήματος. Πρόκειται για την πρώτη δοκιμασία της προεδρίας του, αφότου διαδέχθηκε τον Ραούλ Κάστρο τον Απρίλιο. Οι ερευνητές συνέχισαν το έργο τους όλη τη νύχτα στον τόπο της τραγωδίας, μια αγροτική περιοχή σε ένα προάστιο περίπου 20 χλμ. νότια από το κέντρο της Αβάνας, ανασύροντας αποδεικτικό υλικό από τα συντρίμμια που ακόμη σιγόκαιγαν και κάπνιζαν. Ανέσυραν το ένα μαύρο κουτί, τον αποτυπωτή συνομιλιών πιλοτηρίου, «σε καλή κατάσταση», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών της Κούβας Αντέλ Ισκιέρδο Ροδρίγκες. Η αναζήτηση για το δεύτερο μαύρο κουτί, τον καταγραφέα δεδομένων πτήσης, συνεχίζεται.

Η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στείλει άμεσα μια ομάδα ερευνητών στην Κούβα.

Το δυστύχημα της Παρασκευής είναι το χειρότερο που έχει καταγραφεί στην Κούβα από το 1989, όταν ένα σοβιετικής κατασκευής επιβατικό αεροπλάνο Ιλιούσιν είχε συντριβεί κοντά στην Αβάνα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 126 επιβαίνοντες σε αυτό και άλλοι 14 άνθρωποι στο έδαφος.


Εθνικό πένθος στην Κούβα μετά την αεροπορική τραγωδία Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Μαΐου 20, 2018 Rating: 5 Ταυτοποιήθηκαν δεκαπέντε από τα εκατόν δέκα θύματα Εκατόν δέκα άνθρωποι, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο απολογισμό των κουβανικών αρχώ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: