728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κώστα Μπάρκα, για τα κέντρα υγείας Πάργας, Καναλακίου και Φιλιππιάδας



Επίκαιρη Ερώτηση βουλευτή Κώστα Μπάρκα προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, για τις επείγουσες ανάγκες στελέχωσης των Κέντρων Υγείας Πάργας, Καναλακίου και Φιλιππιάδας.

Ο βουλευτής Ν. Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση (αρ. πρωτ. 1616 / 8-5-18) με θέμα «Επείγουσες ανάγκες στελέχωσης των Κέντρων Υγείας Πάργας, Καναλακίου και Φιλιππιάδας του Ν. Πρεβέζης» προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, την Τρίτη, 8 Μαΐου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο βουλευτής Ν. Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μάθει σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο υπουργός Υγείας, προκειμένου τα Κ.Υ. Πάργας, Καναλακίου και Φιλιππιάδας να εφημερεύουν καθημερινά σε εικοσιτετράωρη βάση και να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της υπαίθρου του Ν. Πρεβέζης.

Αναλυτικά η Επίκαιρη Ερώτηση:

«Η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.) αποτελεί μια προοδευτική πολιτική αυτής της κυβέρνησης, η οποία αλλάζει ριζικά το χάρτη και τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ρίχνοντας το βάρος στην πρόληψη και τη διάγνωση. Μέσω του νέου θεσμού των Τοπικών Μονάδων Υγείας, που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει και στην πόλη της Πρέβεζας, αναμένεται να στηριχθεί και αναβαθμιστεί περαιτέρω το δημόσιο σύστημα Υγείας στην Πρέβεζα.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική στον χώρο της Π.Φ.Υ. στην ύπαιθρο και, ιδιαιτέρως, στα Κ.Υ. Πάργας, Καναλακίου και Φιλιππιάδας του Ν. Πρεβέζης. Τα συγκεκριμένα Κ.Υ. παρουσιάζουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με συνέπεια να μην λειτουργούν με εύρυθμο τρόπο.

Ενδεικτικά, αναφέρω ότι τα Κ.Υ. Πάργας και Καναλακίου εφημερεύουν εναλλάξ – το Κ.Υ. Πάργας εφημερεύει τις μονές ημέρες του μήνα και το Κ.Υ. Καναλακίου τις ζυγές – την περίοδο που οι υγειονομικές ανάγκες του Δήμου Πάργας είναι αυξημένες, λόγω έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Επιπρόσθετα, το πρόβλημα οξύνεται, καθώς η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας πήρε απόφαση (17097 / 26-4-18) για την αναστολή της εφημέρευσης του Κ.Υ. Φιλιππιάδας από 1η Μαΐου του 2018. Το Κ.Υ. Φιλιππιάδας, πλέον, θα λειτουργεί αποκλειστικά σε τακτικό πρωινό ωράριο, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να έχει αναστατωθεί και να αγωνιά για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της.

Επειδή η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και θεμελιώδες δικαίωμα για κάθε πολίτη αυτής της χώρας, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, προκειμένου τα Κ.Υ. Πάργας, Καναλακίου και Φιλιππιάδας να εφημερεύουν καθημερινά σε εικοσιτετράωρη βάση και να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της υπαίθρου του Ν. Πρεβέζης;»


Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κώστα Μπάρκα, για τα κέντρα υγείας Πάργας, Καναλακίου και Φιλιππιάδας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Μαΐου 08, 2018 Rating: 5 Επίκαιρη Ερώτηση βουλευτή Κώστα Μπάρκα προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, για τις επείγουσες ανάγκες στελέχωσης των Κέντρων Υγείας Πά...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: