728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Τέλος στα υγρά μαντηλάκια μέσα στην επόμενη 20ετία

Περιέχουν μη βιοδιασπώμενο πλαστικό




Μετά τις σκέψεις που υπάρχουν για να καταργηθούν τα πλαστικά καλαμάκια, τα πιάτα και τα μαχαιροπήρουνα σειρά έχουν και τα υγρά μαντηλάκια, που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των χεριών και άλλων σημείων του σώματος, για ντεμακιγιάζ ή ως μωρομάντηλα.

Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το σχέδιό της να καταργήσει σταδιακά τα προϊόντα καθημερινής χρήσης από πλαστικό μέσα στην επόμενη 20ετία περιλαμβάνει και υγρά μαντηλάκια, που περιέχουν μη βιοδιασπώμενο πλαστικό.

Έτσι είτε θα πρέπει οι κατασκευαστές να κατασκευάζουν μαντηλάκια που δεν θα περιέχουν πλαστικό, είτε οι καταναλωτές θα πρέπει να μάθουν να ζουν χωρίς αυτά.

Τα υγρά μαντηλάκια ευθύνονται για το 93% των περιπτώσεων φραγής υπονόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση και η βιομηχανία καλούν τους καταναλωτές να μην τα πετούν στις τουαλέτες.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τους κατασκευαστές και τους λιανέμπορους των υγρομάντηλων ώστε να διασφαλιστεί ότι είναι εμφανής η προειδοποίηση στη συσκευασία των προϊόντων και ότι οι καταναλωτές γνωρίζουν πού να τα πετούν» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (Defra).

Ωστόσο, το υπουργείο υποστηρίζει ότι «ενθαρρύνουμε την καινοτομία ώστε όλο και περισσότερα από αυτά τα προϊόντα να μπορούν να ανακυκλώνονται και συνεργαζόμαστε με τη βιομηχανία ώστε να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων, όπως ένα υγρό μαντηλάκι που δεν θα περιέχει πλαστικό και επομένως θα μπορούμε να το πετάμε στις τουαλέτες».

Η βιομηχανία των υγρομάντηλων έχει ανθίσει την τελευταία δεκαετία με τους κατασκευαστές να προσφέρουν μια ευρύτερη γκάμα προϊόντων: για ευαίσθητο δέρμα, για τον καθαρισμό των μωρών, για ντεμακιγιάζ, για τα τσιμπήματα των κουνουπιών, για προστασία από τον ήλιο ή για αποσμητικό. Ωστόσο, τα περισσότερα είναι κατασκευασμένα από πολυεστέρα και άλλα μη βιοδιασπώμενα υλικά.

Η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι δεσμεύτηκε τον Ιανουάριο να καταργήσει όλα τα πλαστικά απορρίμματα μέχρι το 2042. Η κυβέρνηση έχει ακόμη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε διαβουλεύσεις για το αν θα καταργήσει ή όχι τα πλαστικά καλαμάκια, τις μπατονέτες και τους αναδευτήρες.


Τέλος στα υγρά μαντηλάκια μέσα στην επόμενη 20ετία Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Μαΐου 08, 2018 Rating: 5 Περιέχουν μη βιοδιασπώμενο πλαστικό Μετά τις σκέψεις που υπάρχουν για να καταργηθούν τα πλαστικά καλαμάκια, τα πιάτα και τα μαχαιρο...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: