728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Στράτος Ιωάννου:"Η φετινή τουριστική χρονιά θα είναι ιδιαιτέρως δυνατή για την Ήπειρο"-Πάνω από 850 πτήσεις θα υποδεχθεί το αεροδρόμιο του Ακτίου



Την πεποίθησή του πως η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι ιδιαίτερα θετική για την Ήπειρο εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Πρέβεζας, υπεύθυνος για θέματα τουρισμού, κ. Στράτος Ιωάννου σε δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ της Ηπείρου.


Ο κ. Ιωάννου επισήμανε πως διαφάνηκε από τα μηνύματα του περασμένου Χειμώνα πως η φετινή χρονιά θα είναι ιδιαιτέρως δυνατή για την Ήπειρο, η οποία έχει αναπτύξει μια εξαιρετική δυναμική τα τελευταία χρόνια. Ο αντιπεριφερειάρχης στάθηκε στο αεροδρόμιο του Ακτίου σημειώνοντας πως περισσότερα από 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν φέτος στο Άκτιο, ενώ αναφορικά με το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων σημείωσε πως σιγά-σιγά θα αποκτήσει τη δυναμική του.

Ο κ. Ιωάννου δήλωσε μεταξύ άλλων: “Εμείς σαν Περιφέρεια πιστεύαμε ότι υπάρχει μια δυναμική και τη βλέπαμε και με τα νούμερα που σας έχω επανειλημμένα πει, όταν βλέπεις μια αυξητική τάση η οποία είναι υπερδιπλάσια του μέσου όρου της Ελλάδας, αυτό δείχνει ότι υπάρχει μια δυναμική. Η δυναμική αυτή είχε να κάνει με το “προϊόν” που είναι η Ήπειρος, η οποία είναι πανέμορφη και η οποία δίνει πάρα πολλές δυνατότητες στον επισκέπτη. Αλλά αυτό το είχε πάντα. Έχει να κάνει και με την τεράστια προβολή που κάνει η Περιφέρεια και οι επιχειρηματίες του κλάδου σε σωστή κατεύθυνση, κι αυτό αποδεικνύεται και πάλι από τους αριθμούς. Όλα αυτά μας έδειξαν από πολύ νωρίς, θα έλεγα από το Χειμώνα που μας πέρασε, ότι η φετινή χρονιά θα είναι ιδιαιτέρως δυνατή.

Το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων είναι “καταδικασμένο” να πάει καλά, πήρε τη δυναμική του, πήρε τη σειρά του, άργησε μεν, αλλά μετά τα προβλήματα που σαν Περιφέρεια βοηθήσαμε να λυθούν, είναι σίγουρο ότι χρόνο με το χρόνο θα πηγαίνει πάρα πολύ καλά. Δεν ξέρω αν όλα αυτά που κατά καιρούς ανακοινώνονται θα γίνουν, αλλά είναι σίγουρο ότι θα γίνουν άλλα, που ουσιαστικά αυτό μας ενδιαφέρει, ο αριθμός θα αυξάνεται ραγδαία με πολύ μεγάλα ποσοστά.

Στο δε Άκτιο η αύξηση είναι από 20%, περισσότερα από 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν φέτος στο Άκτιο. Είναι ένας τεράστιος αριθμός που δείχνει και τη δυναμική που αποκτά το αεροδρόμιο του Ακτίου. Κι αυτό είναι που λέω συνέχεια, ότι είχαμε αυτές τις αυξήσεις και πέρυσι και φέτος χωρίς ακόμη να έχουμε “εισπράξει” τα οφέλη της παράδοσης της Ιόνιας Οδού, τα οφέλη του αεροδρομίου των Ιωαννίνων, τα οφέλη του αεροδρομίου Πρέβεζας-Ακτίου, τα οποία είναι σημαντικά. Άλλο να είναι μια δημόσια υπηρεσία -αναφέρομαι στο αεροδρόμιο του Ακτίου- η οποία κάνει απλώς διαχείριση το πως θα προσγειωθούν και θα απογειωθούν τα αεροπλάνα και το που θα σταθμεύουν και άλλο να είναι μια εταιρεία η οποία ενδιαφέρεται να βγάλει χρήματα από αυτή την ιστορία και αυτό θα γίνει με το να έρχονται περισσότερα αεροπλάνα, γεμάτα με κόσμο. Άρα θα παλέψει κι αυτή μαζί με εμάς να φέρει περισσότερα αεροπλάνα, που σημαίνει περισσότερος κόσμος στην περιοχή. Έχουμε δηλαδή έναν επιπλέον σύμμαχο και προβλέπεται τα επόμενα χρόνια μια ραγδαία αύξηση.

Θέλω να πω και κάτι που δημιουργεί έναν άλλο προβληματισμό, ότι λόγω της Τουρκίας ή του Μαρόκου ή της Αιγύπτου, υπήρχε αυτή η αύξηση. Αυτό δεν είναι αληθές, γιατί δεν πρέπει να στεκόμαστε μόνο στα στοιχεία του Νομού Πρέβεζας ή της Ηπείρου ή της Ελλάδας. Πρέπει να κοιτάμε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, όπου εκεί δείχνει κάθε χρόνο ότι υπάρχει μια αύξηση του τουρισμού κατά 50 εκατομμύρια. Δηλαδή έχει φτάσει αυτή τη στιγμή στο 1 δισ 250 εκατομμύρια άνθρωποι οι οποίοι ταξιδεύουν για διακοπές. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως όταν αυτός ο αριθμός αυξάνεται κατά 50 εκατομμύρια δείχνει μια παγκόσμια τάση που είναι αυξητική. Αυτή λοιπόν πρέπει να εκμεταλλευτούμε εμείς, σαφώς και θα εκμεταλλευόμαστε συγκυρίες που γίνονται σε γειτονικές χώρες, αλλά το μάτι μας να είναι πιο μακριά τι γίνεται παγκοσμίως και να ξέρουμε ότι εδώ θα αυξηθεί πάρα πολύ ο τουρισμός και θα δώσει μια ανάπτυξη και μια ώθηση στην περιοχή”.





πηγη:https://www.atpreveza.gr
Στράτος Ιωάννου:"Η φετινή τουριστική χρονιά θα είναι ιδιαιτέρως δυνατή για την Ήπειρο"-Πάνω από 850 πτήσεις θα υποδεχθεί το αεροδρόμιο του Ακτίου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Μαΐου 17, 2018 Rating: 5 Την πεποίθησή του πως η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι ιδιαίτερα θετική για την Ήπειρο εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Πρέβεζας,...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: