728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία…




Η Πολεμική Αεροπορία θρηνεί. Μαζί και η Ελλάδα. Ο χειριστής του Μιράζ που κατέπεσε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, επιστρέφοντας στην Σκύρο, μετά από επιχείρηση αναχαίτισης, εντοπίστηκε νεκρός. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, «ένας έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας σήμερα στις 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, 9 μίλια βορειανατολικά της Σκύρου.

Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του χειριστή. Στην επιχείρηση Save and Rescue συμμετείχε ένα ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου. Στην περιοχή κατευθύνθηκε και η φρεγάτα Ψαρά.

Κατά πληροφορίες το ελληνικό Μιράζ είχε απογειωθεί με ένα ή ακόμη όμοιο αεροσκάφος (σε ζευγάρι) για αποστολή αναχαίτισης.

Το όποιο πρόβλημα προέκυψε κατά την επιστροφή του Μιράζ στην 135 Σμηναρχία Μάχης, με τον χειριστή του Μιράζ 2 να ενημερώνει ότι έχασε επαφή με τον χειριστή του Μιράζ 1.

Υπενθυμίζεται πως τα μαχητικά M2000-5 είναι από τα ικανότερα αεροσκάφη αναχαίτισης.

Τελικά στις 15:30 περίπου ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος με μήνυμά του στο twitter έκανε γνωστό πως ο πιλότος του μοιραίου Mirage 2000-5 εντοπίστηκε νεκρός.



Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία… Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Απριλίου 12, 2018 Rating: 5 Η Πολεμική Αεροπορία θρηνεί. Μαζί και η Ελλάδα. Ο χειριστής του Μιράζ που κατέπεσε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, επιστρέφοντας στην Σ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: