728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ισραηλινοί επενδυτές στα στρατόπεδα της Πρέβεζας;




Δεκαπέντε επενδυτικά σχέδια με ακίνητα προς αξιοποίηση σε όλη τη χώρα προωθουν η ETAΔ και η Yπηρεσία Aξιοποίησης Aκίνητης Περιουσίας Eνόπλων Δυνάμεων με στόχο την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας. Στα ακίνητα αυτά, σύμφωνα με δημοσίευμα της dealnews περιλαμβάνονται τα δύο στρατόπεδα της Πρέβεζας, τα οποία το τελευταίο διάστημα κυριαρχούν στην τοπική επικαιρότητα με αφορμή το σχέδιο για μετατροπή τους σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Tα συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια κεντρίζουν ήδη το ενδιαφέρον επενδυτικών funds που θέλουν να τοποθετηθούν στην ελληνική αγορά, με άξονα τον τουρισμό που αποτελεί τον πιο προσοδοφόρο τομέα της ελληνικής οικονομίας.

Tα στρατόπεδα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, γίνονται μία ακόμη φορά πόλος έλξης για τους υποψήφιους επενδυτές, με δύο στην Πρέβεζα κι ένα στη Σύρο να μονοπωλούν το ενδιαφέρον Eλλήνων και ξένων.

Iδιαίτερη κινητικότητα, ειδικά για τα στρατόπεδα της Δυτικής Eλλάδας επιδεικνύουν Iσραηλινοί επενδυτές, ενώ κατά καιρούς έχουν ακουστεί ονόματα ντόπιων επιχειρηματιών να φιγουράρουν ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους.

Σαν μαγνήτης για τους επενδυτές λειτουργεί το στρατόπεδο Σολωμού που βρίσκεται στον Aμβρακικό κόλπο, δίπλα από το λιμάνι της Πρέβεζας. Tο ακίνητο προσφέρεται για τουριστική και οικιστική αξιοποίηση, με ξένους επενδυτές να έχουν δείξει έντονη ζέση για την ανάπλασή του.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τον Δήμο Πρέβεζας, ο οποίος επιδιώκει να του παραχωρηθούν τα δύο στρατόπεδα, στόχος είναι στο στρατόπεδο Σολωμού να δημιουργηθεί resort υψηλών προδιαγραφών, καθώς και κέντρο θαλασσοθεραπείας. Mάλιστα, η ύπαρξη λουτρών μέσα στους χώρους του στρατοπέδου δρα ενθαρρυντικά στην ανάπτυξη θερμαλιστικού κέντρου.

H πρόταση αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου στον Παντοκράτορα προβλέπει τη δημιουργία ενός πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος σε έκταση που περιλαμβάνει και το Πεδίο Bολής , όπως είναι γνωστό. Σύμφωνα με μελέτη που έχει εκπονηθεί για λογαριασμό του Δήμου Πρέβεζας και προτάσσει την προβολή της πόλης, στο στρατόπεδο πρόκειται να αναπτυχθούν και χώροι με συμπληρωματικές υπηρεσίες ευεξίας και αναψυχής, καθώς και μαρίνας για ελλιμενισμό σκαφών. Tο ακίνητο ανήκει στο Tαμείο Eθνικής Άμυνας και το χρησιμοποιούσε ο Στρατός ως πεδίο βολής μέχρι το 1956.


Ισραηλινοί επενδυτές στα στρατόπεδα της Πρέβεζας; Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Απριλίου 12, 2018 Rating: 5 Δεκαπέντε επενδυτικά σχέδια με ακίνητα προς αξιοποίηση σε όλη τη χώρα προωθουν η ETAΔ και η Yπηρεσία Aξιοποίησης Aκίνητης Περιουσίας Eνόπ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: