728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Δύο νέες δομές στο Δήμο Πάργας




Με μια όμορφη τελετή πραγματοποιήθηκαν σε κατάλληλα διαμορφωμένα γραφεία στο Εμπορικό Κέντρο Καναλακίου, τα εγκαίνια δύο νέων κοινωνικών δομών του Δήμου Πάργας, του Κέντρου Κοινότητας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Πρόκειται για δομές που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ με σκοπό να ενισχύσουν την αλληλεγγύη στις τοπικές κοινωνίες.

Παρεχόμενες υπηρεσίες –Υπεύθυνοι – Επικοινωνία

1) Κέντρο Κοινότητας

Δίνει πληροφόρηση για τα προγράμματα κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής φροντίδας, οποιασδήποτε μορφής, που υλοποιούνται σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να ενημερώνεται δωρεάν για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς και όλες τις υπηρεσίες. Παραπέμπει, ακόμη, αιτήματα πολιτών σε άλλες προνοιακές δομές, όπως οι Κοινωνικοί Ξενώνες ή τα Κοινωνικά Φροντιστήρια. Παρέχει τέλος συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες αλλά και για την ένταξη στην αγορά εργασίας νέων ή επαγγελματιών και έχει μέχρι τώρα εξυπηρετήσει 450 οικογένειες με πάνω από 900 ωφελούμενους.

Στεγάζεται στην πρώτη αίθουσα, (Κύπρου 17, Εμπορικό Κέντρο Καναλακίου –τηλ. 2684029196), έχει υπεύθυνους την κοινωνικό λειτουργό Παρασκευή Παπαζήση και τον ψυχολόγο Παναγιώτη Φραγκίσκο.

2) Κοινωνικό Παντοπωλείο

Μοιράζει σε τακτική βάση τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, βιβλία, παιχνίδια και γενικά είδη παντοπωλείου και όλα αυτά εντελώς δωρεάν.

Τα είδη του προέρχονται κυρίως από δωρεές και χορηγίες πολιτών, επιχειρήσεων παραγωγών, σχολείων και διάφορων συλλογικών οργάνων. Ο στόχος μας είναι να εξυπηρετεί σε συστηματική βάση 150 ωφελούμενες οικογένειες και η επιλογή των δικαιούχων γίνεται μετά από αίτησή τους, από την Επιτροπή Διαχείρισης.

Στεγάζεται στην δεύτερη αίθουσα, (Κύπρου 17, Εμπορικό Κέντρο Καναλακίου – τηλ. 2684029232) και έχει υπεύθυνους τον Γεώργιο Παντούλα και τον Απόστολο Ματέρη



Δύο νέες δομές στο Δήμο Πάργας Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5 Με μια όμορφη τελετή πραγματοποιήθηκαν σε κατάλληλα διαμορφωμένα γραφεία στο Εμπορικό Κέντρο Καναλακίου, τα εγκαίνια δύο νέων κοινωνικών ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: