728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Έξι Τοπικές Μονάδες Υγείας για την πόλη των Ιωαννίνων..




Πέντε Τοπικές Μονάδες Υγείας θα προστεθούν μέχρι το Πάσχα στον υγειονομικό χάρτη των Ιωαννίνων ο οποίος θα συμπληρωθεί με μία έκτη ως τα τέλη της άνοιξης. Οι Τοπικές Μονάδες, αποτελούν το νέο, φιλόδοξο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, το οποίο πλέον θα δοκιμαστεί στην πράξη. Στα Γιάννινα, η πρώτη μονάδα, στην οδό Φιλικής Εταιρείας είναι ήδη σε λειτουργία με τις εγγραφές να ξεπερνούν τις 300. Σημειώνεται ότι η κάθε Μονάδα θα καλύπτει υγειονομικά πληθυσμό δέκα χιλιάδων περίπου πολιτών.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Νικολόπουλος επισκέφθηκε τα Γιάννινα με κλιμάκιο της Διοίκησης και των Τεχνικών Υπηρεσιών, προκειμένου να δουν επί τόπου τους χώρους που θα φιλοξενήσουν τις υπόλοιπες μονάδες και να δρομολογήσουν τις απαιτούμενες παρεμβάσεις.

Η δεύτερη Τοπική Μονάδα θα λειτουργήσει στην οδό Ναπολέοντος Ζέρβα, στο κτίριο που μέχρι πριν λίγο καιρό φιλοξενούσε το ΚΕΠ και έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Ιωαννιτών. Στο κτίριο θα δρομολογηθούν άμεσα εργασίες διαρρύθμισης των εσωτερικών χώρων καθώς και εργασίες για την κατασκευή προσβάσεων Ατόμων με Αναπηρίες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Νικολόπουλος, βρίσκονται στην τελική φάση οι συνεννοήσεις και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες με το ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να αξιοποιηθεί μέρος του κτιρίου του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας στους Αμπελοκήπους για την λειτουργία μιας ακόμη Μονάδας.

Το ίδιο κτίριο, που μένει κλειστό από την ώρα της ολοκλήρωσής του και του εξοπλισμού, θα αξιοποιηθεί έστω και μετά από πολλά χρόνια από το ΚΕΕΛΠΟ, το οποίο θα θέσει σε λειτουργία τα εργαστήρια.

Σε ότι αφορά τις άλλες μονάδες ήδη υπάρχει πρόσκληση ενδιαφέροντος για μίσθωση από την 6η ΥΠΕ χώρων στην Ανατολή και στην περιοχή των Λακκωμάτων.

Η μόνη εκκρεμότητα που υπάρχει αφορά στην έκτη ΤΟΜΥ η οποία θα λειτουργήσει μετά το Πάσχα και θα καλύπτει την περιοχή των Σεισμοπλήκτων – Σταυρακίου.

Ήδη στην πρώτη ΤΟΜΥ έχουν εγγραφεί 300 πολίτες με τον κ. Νικολόπουλο να καλεί τους δημότες να σπεύσουν για την διαδικασία ώστε να συνταχθεί και ο ηλεκτρονικός φάκελος των ασθενών. Αναφερόμενος στον στόχο της διάρθρωσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ τόνισε ότι οι νέες δομές θα παίξουν σημαντικό ρόλο αναβαθμίζοντας το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών, κάνοντας πράξη τον οικογενειακό γιατρό και τον ηλεκτρονικό φάκελο του ασθενούς, διευκολύνοντας την προσβασιμότητα και κατά συνέπεια θα αποσυμφορίσουν τα δημόσια νοσοκομεία ώστε να επιτελέσουν τον τριτοβάθμιο ρόλο τους.

Ταυτόχρονα και το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων όπως ονομάζεται πλέον το πρώην ΙΚΑ αναπτύσσεται συνεχώς. Ο κ. Νικολόπουλος αναγνώρισε την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό πράγμα το οποίο θα δρομολογηθεί ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ενίσχυση των εργαστηρίων.



Έξι Τοπικές Μονάδες Υγείας για την πόλη των Ιωαννίνων.. Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Μαρτίου 10, 2018 Rating: 5 Πέντε Τοπικές Μονάδες Υγείας θα προστεθούν μέχρι το Πάσχα στον υγειονομικό χάρτη των Ιωαννίνων ο οποίος θα συμπληρωθεί με μία έκτη ως τα ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: