728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Απαράδεκτο: Οδηγώντας στη ΛΕΑ «απαντούν» οι Ελληνες οδηγοί στο μποτιλιάρισμα -Πόσο επικίνδυνο είναι [εικόνες]



Δύσκολη, λόγω κίνησης, ήταν επιστροφή των εκδρομέων από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Το μποτιλιάρισμα ιδίως στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Αθηνών ήταν τεράστιο με τα οχήματα να κινούνται σημειωτόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες στις 20:30, οι ουρές των οχημάτων πριν τα διόδια της Ελευσίνας, στο ρεύμα με κατεύθυνση προς την Αθήνα, φτάνουν ακόμη και τα 20 χιλιόμετρα.


Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι πως για ακόμα μία φορά οι Ελληνες οδηγοί έκαναν του κεφαλιού τους, αφού προκειμένου να κερδίσουν κάποια μέτρα στο μποτιλιάρισμα οδηγούσαν στη ΛΕΑ (Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης).

Ποιοι επιτρέπεται να οδηγούν στη ΛΕΑ
Σύμφωνα με το άρθρο 29 του ΚΟΚ, «η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών ή των εταιρειών που, κατά παραχώρηση από το Δημόσιο, λειτουργούν, συντηρούν και εκμεταλλεύονται αυτοκινητόδρομο ή οδό ταχείας κυκλοφορίας, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών».
Οποιαδήποτε άλλη χρήση της ΛΕΑ, εξαιρουμένων των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν παραπάνω, απαγορεύεται.
Δυστυχώς είναι ελληνικό φαινόμενο κάθε φορά που έχει μποτιλιάρισμα πολλοί οδηγοί να παραβιάζουν την κυκλοφορία στη ΛΕΑ, με αποτέλεσμα τη σοβαρή παρακώλυση της κίνησης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όπως ασθενοφόρων που συχνά σπεύδουν για τη σωτηρία κάποιων συνανθρώπων σας.

Εικόνες από την επιστροφή των εκδρομέων

 



πηγη:http://www.iefimerida.gr/news/397461/aparadekto-odigontas-sti-lea-apantoyn-oi-ellines-odigoi-sto-mpotiliarisma-poso
Απαράδεκτο: Οδηγώντας στη ΛΕΑ «απαντούν» οι Ελληνες οδηγοί στο μποτιλιάρισμα -Πόσο επικίνδυνο είναι [εικόνες] Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Φεβρουαρίου 20, 2018 Rating: 5 Δύσκολη, λόγω κίνησης, ήταν επιστροφή των εκδρομέων από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Το μποτιλιάρισμα ιδίως στην Εθνική Οδό Κορίν...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: