728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Διημερίδα Φιλολόγων - Γλώσσα, Ιστορία, αξίες και πολιτισμός στο σύγχρονο σχολείο




«Γλώσσα, Ιστορία, αξίες και πολιτισμός στο σύγχρονο σχολείο: Αναζητώντας δρόμους ανανέωσης των φιλολογικών μαθημάτων» είναι το θέμα της διημερίδας που διοργανώνει ο κλάδος των φιλολόγων των εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιόνιου Πανεπιστημίου και την Επιστημονική Ένωση και το περιοδικό «Νέα Παιδεία».

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων στο Περιστέρι.

Εισηγητές θα είναι έγκριτοι δάσκαλοι της πανεπιστημιακής, στην πλειονότητά τους, αλλά και της Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, που αναδεικνύουν τη σχέση του πολιτισμού με Γλώσσα και την Ιστορία.

Ενδεικτικά, ομιλητές θα είναι η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, η Ξένια Καλογεροπούλου, ο καθηγητής Φιλοσοφίας στο ΑΠΘ κ. Βασίλης Κάλφας, ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης, ο ομότιμος καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας κ. Φάνης Κακριδής, ο καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Birmingham κ. Δημήτρης Τζιόβας.

Το δικαίωμα συμμετοχής και η είσοδος θα είναι ελεύθερα.


Διημερίδα Φιλολόγων - Γλώσσα, Ιστορία, αξίες και πολιτισμός στο σύγχρονο σχολείο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2018 Rating: 5 «Γλώσσα, Ιστορία, αξίες και πολιτισμός στο σύγχρονο σχολείο: Αναζητώντας δρόμους ανανέωσης των φιλολογικών μαθημάτων» είναι το θέμα της ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: