728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ένταξη του Δήμου Πάργας στο δίκτυο Υγιών Πόλεων – Καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση



Το δημοτικό συμβούλιο Πάργας αποφάσισε κατά πλειοψηφία (καταψήφισαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης), την ένταξη του Δήμου Πάργας στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας.


Το Δίκτυο αυτό έχει ως αποκλειστικό του σκοπό την Πρόληψη των Νοσημάτων, την Προαγωγή της Υγείας, τον Προσυμπτωματικό Έλεγχο των πληθυσμιακών ομάδων υψηλού κινδύνου και γενικότερα την προώθηση ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων στο πεδίο της Δημόσιας Υγείας. Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της Υγειονομικής Ενημέρωσης, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Προληπτικής Ιατρικής.

Η ένταξη του Δήμου μας στο Δίκτυο αυτό θα ωφελήσει –σύμφωνα με την εισήγηση των υπηρεσιών του Δήμου- παντοιοτρόπως τον Δήμο διότι:

«1. Ο Δήμος μας θα ανήκει στη μοναδική οργανωμένη διαδημοτική δομή που έχει αποκλειστικό σκοπό την προαγωγή της υγείας και την βελτίωση του περιβάλλοντος των πόλεων σύμφωνα με διεθνή πρότυπα.

2. Ο Δήμος μας θα συμμετέχει αυτοδίκαια, μέσω του Διαδημοτικού Δικτύου, στις εθνικές πρωτοβουλίες για την πρόληψη, που αναλαμβάνονται στα πλαίσια της προαγωγής της υγείας καθώς και της κοινωνικής μέριμνας.

3. Ο Δήμος μας θα συμμετέχει σε όλα τα υποβαλλόμενα και τα εγκριθέντα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

4. Ο Δήμος μας μπορεί να ζητά στήριξη στο Διαδημοτικό Δίκτυο όσον αφορά την οργάνωση και τη δημιουργία εκδηλώσεων που επιθυμεί να υλοποιήσει.

5. Ο Δήμος μας θα μπορεί να επωφελείται από προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ή άλλα προγράμματα αντιμετώπισης ανεργίας που εγκρίνονται μέσω του ΕΔΔΥΠΠΥ.

6. Ο Δήμος μας θα μπορεί να λαμβάνει συμβουλές και τεχνογνωσία μέσα από τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει το Διαδημοτικό Δίκτυο με Πανεπιστημιακές Σχολές, την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας κλπ.

7. Ο Δήμος μας θα συμμετέχει στο ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Δικτύου και στις Συναντήσεις Εργασίας».



Ένταξη του Δήμου Πάργας στο δίκτυο Υγιών Πόλεων – Καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τρίτη, Φεβρουαρίου 06, 2018 Rating: 5 Το δημοτικό συμβούλιο Πάργας αποφάσισε κατά πλειοψηφία (καταψήφισαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης), την ένταξη του Δήμου Πάργας στο...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: