728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Το Πακιστάν απαγόρευσε τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Δικαστήριο έκρινε τον εορτασμό «μη ισλαμικό»





Εκδηλώσεις που «προωθούν» τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και την τηλεοπτική κάλυψη τέτοιων εκδηλώσεων απαγόρευσε και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Πακιστάν, καθώς δικαστήριο έκρινε τη γιορτή «μη ισλαμική».

Η αρμόδια επιτροπή της χώρας, που παρακολουθεί τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, εξέδωσε χθες απαγόρευση προειδοποιώντας τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς να μην προβάλλουν εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον Άγιο Βαλεντίνο.

«Καμία εκδήλωση δεν θα πρέπει να γίνει με επίσημο τρόπο σε κανέναν δημόσιο χώρο» αναφέρει η απαγόρευση.

Η αρχή έγινε πέρσι με δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ, μετά την εκστρατεία πολίτη που χαρακτήρισε τη γιορτή εισαγόμενη από τη Δύση και «κατά των διδαχών του Ισλάμ».

Όπως σημειώνει το Reuters, πολλοί νέοι στη μουσουλμανική χώρα- άνω του 60% του πληθυσμού είναι κάτω των 30 ετών - αλλά και διάφοροι χώροι αποδέχθηκαν και «αγκάλιασαν» τα τελευταία χρόνια τη γιορτή και την παράδοση που θέλει καρδούλες, λουλούδια και σοκολατάκια. Η χώρα γνωρίζει όμως και νέο κύμα σκληροπυρηνικού θρησκευτικού πολιτικού ακτιβισμού, που αντιδρά σε τέτοιες- κάποιοι τις χαρακτηρίζουν και ανήθικες- εκδηλώσεις



Το Πακιστάν απαγόρευσε τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5 Δικαστήριο έκρινε τον εορτασμό «μη ισλαμικό» Εκδηλώσεις που «προωθούν» τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και την τηλεοπτική κάλυψη τ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: