728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Ψηφιακά μαθήματα για πρώτες βοήθειε



Κάθε χρόνο στην Ευρώπη συμβαίνουν 100.000.000 τυχαία περιστατικά, εν δυνάμει επικίνδυνα για τη ζωή. Μία πτώση, ένα έγκαυμα, μία πνιγμονή από ξένο σώμα, μία ανακοπή είναι συμβάντα για τα οποία τα πρώτα λεπτά αντιμετώπισης είναι καθοριστικά για την έκβαση της υγείας του «θύματος» και η γνώση των πρώτων βοηθειών μπορεί σίγουρα να κάνει τη διαφορά. Πόσο μάλλον όταν το 80% αυτών συμβαίνουν σε οικιακό περιβάλλον. Δυστυχώς στην Ελλάδα η γνώση των πρώτων βοηθειών από τον γενικό πληθυσμό είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου οι βασικές οδηγίες υποστήριξης ζωής διδάσκονται ακόμα και στα σχολεία.

Σε μία προσπάθεια να καταστήσει πολύ εύκολη την πρόσβαση του καθενός στην εκπαίδευση για τις πρώτες βοήθειες, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία SQLearn αγκαλιάζει την ψηφιακή εποχή με την παροχή ηλεκτρονικών μαθημάτων. Οπως ανέφεραν χθες κατά την παρουσίαση αυτής της συνεργασίας ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Αντώνης Αυγερινός και ο γενικός διευθυντής της SQLearn Σπύρος Γκούμας, μέσω ψηφιακών μαθημάτων που έχει αναπτύξει η SQLearn, αξιοποιώντας εκπαιδευτικό υλικό του ΕΕΣ, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μάθει έγκυρα και αποτελεσματικά, όποτε και απ’ όπου θέλει, πώς να δίνει τις βασικές πρώτες βοήθειες για την αντιμετώπιση βασικών καταστάσεων ανάγκης που σχετίζονται με τη ζωή. Στο τέλος της εκπαίδευσης, ο ενδιαφερόμενος υποβάλλεται σε τεστ αξιολόγησης και εφόσον το «περάσει» με επιτυχία λαμβάνει πιστοποιητικό εκπαίδευσης του ΕΕΣ, το οποίο ισχύει για πέντε χρόνια, με πιστοποίηση «ΙSO 9001:2008». Το μόνο που χρειάζεται είναι υπολογιστής, πρόσβαση στο Διαδίκτυο και ένας κωδικός πρόσβασης για την πλατφόρμα εκπαίδευσης που λαμβάνει ο ενδιαφερόμενος από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ή την SQLearn, πληρώνοντας ένα αντίτιμο που κατά τον κ. Αυγερινό θα είναι «σε λογικά πλαίσια, μη έχοντας καμία σχέση με αμοιβές κερδοσκοπικών οργανισμών».

Ο κ. Αυγερινός τόνισε ότι «οι πρώτες βοήθειες είναι πράξη ανθρωπισμού. Πρέπει να είναι διαθέσιμες στον οποιοδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή σε οποιοδήποτε μέρος», ενώ πρόσθεσε ότι «η πρωτοπόρα εφαρμογή εκμάθησης πρώτων βοηθειών e-learning αποδεικνύει το σύγχρονο καινοτόμο “αποτύπωμα” του ΕΕΣ». Από την πλευρά του ο κ. Γκούμας επισήμανε ότι «χάρη σε αυτή την αποκλειστική συνεργασία με τον ΕΕΣ, η SQLearn έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη μοναδική της τεχνογνωσία και εμπειρία σε λύσεις εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για να φέρει κοντά στο κοινό τη μάθηση σε ένα χρήσιμο αντικείμενο που μας αφορά όλους: την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, που συμβαίνουν όμως συχνά στην καθημερινότητά μας».

Διαδραστικότητα

Τα ηλεκτρονικά μαθήματα χαρακτηρίζονται από διαδραστικότητα. Ο εκπαιδευόμενος καλείται να αξιοποιήσει όσα μαθαίνει, επιλέγοντας σε ένα ψηφιακό περιβάλλον τις κατάλληλες ενέργειες που πρέπει να κάνει σε διαφορετικά «σενάρια». Τα μαθήματα περιλαμβάνουν τις ενότητες «βασική υποστήριξη ζωής σε ενήλικες», «Βασική υποστήριξη ζωής σε παιδιατρικούς ασθενείς», «Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή» και «Αντιμετώπιση πνιγμονής», ενώ σχεδιάζεται ήδη το επόμενο πρόγραμμα με τίτλο «Βασικές αρχές πρώτων βοηθειών και διάσωσης». Τα μαθήματα απευθύνονται τόσο σε ενήλικες μεμονωμένα όσο και σε εταιρείες και οργανισμούς που απασχολούν ανθρώπινο δυναμικό, ανεξαρτήτως τομέα.


Ψηφιακά μαθήματα για πρώτες βοήθειε Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Δεκεμβρίου 10, 2017 Rating: 5 Κάθε χρόνο στην Ευρώπη συμβαίνουν 100.000.000 τυχαία περιστατικά, εν δυνάμει επικίνδυνα για τη ζωή. Μία πτώση, ένα έγκαυμα, μία πνιγμονή ...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: