728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Το ίδρυμα «Νιάρχου» ενισχύει με pet scans το Νοσοκομείο



Την παρουσίαση μιας από τις σημαντικότερες δωρεές στη χώρα μας –η οποία ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ- του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος παρακολούθησαν σήμερα όσοι παρευρέθηκαν στο ομώνυμο Κέντρο Πολιτισμού που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της νέας σειράς εκδηλώσεων του Ιδρύματος με τον τίτλο «Διάλογοι».

Η εκδήλωση είχε και ειδήσεις που αφορούν άμεσα στην Ήπειρο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το ίδρυμα θα δωρίσει δύο ελικόπτερα στο ΕΚΑΒ κι έτσι θα μπορέσουν να προχωρήσουν ταχύτερα οι νέες βάσεις αεροδιακομιδής, ανάμεσα σε αυτές και η βάση του Ακτίου που θα καλύπτει την περιοχή μας και τα νησιά του Ιονίου.

Με δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος θα αγοραστούν τρία pet scans, για τις ποζιτρονικές τομογραφίες που ανιχνεύουν μεταστάσεις και βοηθούν τους γιατρούς στον καθορισμό της θεραπείας των καρκινοπαθών. Θα τοποθετηθούν σε Λάρισα, Κρήτη και Ιωάννινα.

Επίσης θα αγοραστούν με τη δωρεά τέσσερα Baby Κυκλοτρόνια, τα οποία θα παράγουν το ραδιενεργό φάρμακο που απαιτείται για να γίνουν αυτές οι τομογραφίες. Αυτά θα πάνε σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κρήτη και Ιωάννινα. Η εξοικονόμηση κόστους θα είναι τεράστια.

Σημειώνεται ότι το κόστος για το ραδιενεργό φάρμακο σήμερα είναι περί τα 700 ευρώ ανά εξέταση ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη αγγίζει τα 200 ευρώ...


Το ίδρυμα «Νιάρχου» ενισχύει με pet scans το Νοσοκομείο Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Τετάρτη, Νοεμβρίου 08, 2017 Rating: 5 Την παρουσίαση μιας από τις σημαντικότερες δωρεές στη χώρα μας –η οποία ανέρχεται στα 200 εκατ. ευρώ- του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος παρακ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: