728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Την Τετάρτη ανάδοχος για την σύνδεση Ιόνιας- Τζουμέρκων… Ακολουθούν Νικόπολη και Νιάρχου



Σε λίγες ημέρες, την ερχόμενη Τετάρτη, αναμένεται να αναδειχθεί ο ανάδοχος για το πρώτο μεγάλο οδικό έργο που δημοπρατήθηκε στην Ήπειρο στο πλαίσιο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου. Πρόκειται για την σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα, έργο για το οποίο έγινε ηλεκτρονικός διαγωνισμός και συγκέντρωσε τις προσφορές από 16 εταιρίες.

Με το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να δοθεί αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή των Τζουμέρκων καθώς θα καταστεί δυνατή η ταχεία και ασφαλής πρόσβαση στους οικισμούς της περιοχής.

Ειδικότερα, το βασικό αντικείμενο του έργου προσδιορίζεται από τον κύριο οδικό άξονα σύνδεσης, του Α/Κ Τερόβου της Ιόνιας Οδού (επί της 7ης Επαρχιακής Οδού Ιωαννίνων - Πηγαδιών) με την 2η Επαρχιακή Οδό Ιωαννίνων - Γέφυρα Πλάκας.

Ο κύριος οδικός άξονας έχει συνολικό μήκος 9,809.27 m και σχεδόν καθολικά αποτελεί νέα χάραξη και όχι βελτίωση κάποιας υφιστάμενης οδού. Το έργο περιλαμβάνει και δύο ισόπεδες συνδέσεις αυτού με την 7η και την 2η Επαρχιακή Οδό.

Ο προυπολογισμός του ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ και σίγουρα αναμένεται με ενδιαφέρον το ποσοστό έκπτωσης που θα δοθεί, καθώς από τις εκπτώσεις αναμένουν χρήματα άλλα οδικά έργα της περιοχής.

Από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ηπείρου και τους περιορισμένους πόρους που διαθέτει για οδικές υποδομές θα χρηματοδοτηθούν η παράκαμψη της Νικόπολης, η Λεωφόρος Νιάρχου αλλά και ο νέος οδικός άξονας Βογιάνου- Πανηπειρωτικό που ετοιμάζει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Τα δύο πρώτα παρουσιάζουν υψηλή ωριμότητα και αναμένεται να πάρουν τον δρόμο της δημοπράτησης με την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων.


Την Τετάρτη ανάδοχος για την σύνδεση Ιόνιας- Τζουμέρκων… Ακολουθούν Νικόπολη και Νιάρχου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Σάββατο, Νοεμβρίου 18, 2017 Rating: 5 Σε λίγες ημέρες, την ερχόμενη Τετάρτη, αναμένεται να αναδειχθεί ο ανάδοχος για το πρώτο μεγάλο οδικό έργο που δημοπρατήθηκε στην Ήπειρο σ...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: