728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής σε Γιάννινα και Καλπάκι



Με σειρά εκδηλώσεων στα Γιάννινα και το Καλπάκι θα τιμηθεί η Εθνική Επέτειος του ΟΧΙ.

Στο Καλπάκι, εκεί όπου ξεκίνησε να γράφεται το έπος του 40, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου.

Στις 18.15 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και αργότερα, στο Πνευματικό Κέντρο Δελβιακίου θα γίνει η εκδήλωση με χαιρετισμούς από τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και το δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη.

Η φιλόλογος Λευκοθέα Νόννη-Βλάχου θα μιλήσει με θέμα «28η Οκτωβρίου 1940. Το Πωγώνι στα χαρακώματα της λευτεριάς» και θα ακολουθήσει προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ.

Την Παρασκευή, παραμονή της Επετείου επίκεντρο του εορτασμού θα είναι το Καλπάκι με κορυφαία στιγμή την αναπαράσταση της μάχης.

Η αναπαράσταση, θα πραγματοποιηθεί στις 19:15.

Θα προηγηθεί, επιμνημόσυνη δέηση (18:20), προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων, ερμηνεία επετειακών τραγουδιών του έπους του 1940, από τη στρατιωτική μουσική της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας (18:50), καλωσόρισμα Δημάρχου Πωγωνίου Κωνσταντίνου Καψάλη (19:00), και ομιλία, από τον Μανώλη Γλέζο πρόεδρο ΕΣΔΟΓΕ, Σύμβολο Εθνικής Αντίστασης, πρώην βουλευτή και ευρωβουλευτή.

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Ευαγγελιστρίας (Σωσίνου), στις 8 το πρωί και θα ακολουθήσουν επιμνημόσυνη δέηση (10:10 π.μ.), κατάθεση στεφάνων (10:20 π.μ.), χαιρετισμός του Δημάρχου Πωγωνίου (10:50 π.μ.) και ομιλία με θέμα «28η Οκτωβρίου 1940 – Η γενιά των αθανάτων», από τον Κωνσταντίνο Πατσούρα, Διευθυντή Γυμνασίου Παρακαλάμου (10:55 π.μ.)
Οι εκδηλώσεις, θα ολοκληρωθούν με ποιήματα από τους μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου Παρακαλάμου (11:15 π.μ.).

Στα Γιάννινα οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου, με εορταστικό πρωινό με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες εκκλησιών και με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών και της στρατιωτικής μουσικής να παιανίζουν εμβατήρια στους δρόμους της πόλης.

Στις 8:00 π.μ., θα γίνει η επίσημη έπαρση σημαίας στο Στρατηγείο της 8ης Ταξιαρχίας Πεζικού και στις 10:30 π.μ., θα ακολουθήσει επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, με ομιλία από την Ελένη Νούτσου, φιλόλογο, Διευθύντρια του Γυμνασίου Μουσιωτίτσας.

Στις 11:15 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Μπιζανομάχων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 12.00 το μεσημέρι με την καθιερωμένη παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, αναπήρων – θυμάτων πολέμου, αντιστασιακών οργανώσεων, τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Στη 1.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί, συναυλία με επετειακά τραγούδια του Έπους του 1940 από την στρατιωτική μουσική της 8ης Ταξιαρχίας, μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου.


Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής σε Γιάννινα και Καλπάκι Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2017 Rating: 5 Με σειρά εκδηλώσεων στα Γιάννινα και το Καλπάκι θα τιμηθεί η Εθνική Επέτειος του ΟΧΙ. Στο Καλπάκι, εκεί όπου ξεκίνησε να γράφεται το έπος...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: