728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

Σε αναστολή καθηκόντων δύο χειρουργοί.. "Κατά συρροή και κατ' επάγγελμα" παράνομες συνταγογραφήσεις



Δηλώσεις του Διοικητή Ευάγγελου Καρβούνη

Σε αναστολή καθηκόντων για ένα μήνα τέθηκαν δύο γιατροί του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, με απόφαση του Διοικητή Ευάγγελου Καρβούνη, ενώ συνάμα βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο επιβολής μεγαλύτερων ποινών καθώς παραπέμπονται στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Πρόκειται για τους γιατρούς που εμπλέκονται στην υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων επιθεμάτων, μάλιστα "κατά συρροή και κατ' επάγγελμα" όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο διοικητής του νοσοκομείου.

Πέρα από το ιατρικό σκέλος, το θέμα αποκτά και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς ο ένας εκ των γιατρών, αποτελεί στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ήταν υποψήφιος βουλευτής και είχε εκδηλώσει την επιθυμία του να ηγηθεί ψηφοδελτίου στο Δήμο Ιωαννιτών!

Η έρευνα του ΕΟΠΥΥ κάλυψε την τριετία από το 2012 μέχρι το 2015 και από τα στοιχεία που υπάρχουν οι πράξεις που βαρύνουν τους δύο γιατρούς των Ιωαννίνων αφορούν στο χρονικό διάστημα του 2015.

Στα τέλη Ιουλίου ο ΕΟΠΥΥ είχε κάνει γνωστό στη Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι επεβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο στους δύο γιατρούς γιατί είχαν υποβάλλει αναληθή παραστατικά και στοιχεία.

Οι υποθέσεις συζητήθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο και οι δύο γιατροί κλήθηκαν σε απολογία. Οι ισχυρισμοί των γιατρών κρίθηκαν ανεπαρκείς από την Διοίκηση του νοσοκομείου.

Την ερχόμενη Παρασκευή, το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου θα αποφασίσει την παραπομπή τους στο Πειθαρχικό της 6ης ΥΠΕ.

Λόγω του κατ' επείγοντος του θέματος οι γιατροί τέθηκαν σε αναστολή καθηκόντων για ένα μήνα.

"Ήταν χρέος δικό μου να πάρω αυτή την απόφαση" υπογράμμισε ο κ. Καρβούνης κάνοντας γνωστό ότι ήδη η Χειρουργική θα ενισχυθεί με έναν επικουρικό γιατρό ώστε να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της Κλινικής.


Σε αναστολή καθηκόντων δύο χειρουργοί.. "Κατά συρροή και κατ' επάγγελμα" παράνομες συνταγογραφήσεις Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Οκτωβρίου 05, 2017 Rating: 5 Δηλώσεις του Διοικητή Ευάγγελου Καρβούνη Σε αναστολή καθηκόντων για ένα μήνα τέθηκαν δύο γιατροί του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, με απόφα...

Ετικετες

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: