728x90 AdSpace

Patatoukos news

[news][ticker1]
[ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ][slider1][#E0378A]
[kl][ticker1]
[ΒΒΒ][slider1][#E0378A]

«Φρακάρει» στο Υπουργείο το Master Plan για το αεροδρόμιο του Ακτίου



Η αντιπαράθεση Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Υπουργού Χρ. Σπίρτζη με την Fraport-Greece, εταιρείας που διαχειρίζεται και το αεροδρόμιο του Ακτίου, επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο, μετά τις δηλώσεις του Υπουργού περί καθυστερήσεων σε εργασίες.


Η απάντηση της Fraport δεν άργησε να έρθει και η εταιρεία τονίζει πως το Υπουργείο καθυστερεί να εγκρίνει το Master Plan για το αεροδρόμιο του Ακτίου και τα άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, που περιλαμβάνει η σύμβασή της με το ελληνικό Δημόσιο.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στην ανακοίνωση: «H Fraport Greece, αναγνωρίζοντας την ευθύνη της απέναντι στις τοπικές κοινωνίες αλλά και τον ρόλο των αεροδρομίων στις τοπικές οικονομίες, αποφάσισε να προχωρήσει σε πλήθος παρεμβάσεων και εργασιών κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, οι οποίες όμως δεν θα επηρέαζαν την ομαλή λειτουργία των αεροδρομίων και δεν θα περιόριζαν την επιβατική κίνηση. Συγκεκριμένα στα 14 αεροδρόμια από τις 11 Απριλίου και μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 5.433 εργασίες απολύτως αναγκαίες για τη λειτουργία των αεροδρομίων – που φέτος διαχειρίστηκαν με επιτυχία περίπου 2.5 εκατ. επιβάτες περισσότερους σε σχέση με το 2016» και επισημαίνεται: «Η συμβατική υποχρέωση της Fraport Greece προβλέπει ότι τα έργα αυτά θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός τεσσάρων ετών αλλά αυτό αναμένεται να συμβεί νωρίτερα. Δεν υπάρχει επομένως καμία καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων η στον προγραμματισμό της Fraport Greece. Τα έργα όμως μπορούν μόνο να ξεκινήσουν αφού πρώτα εγκριθούν από το Υπουργείο και τα 14 Master Plans που έχει ήδη καταθέσει η Fraport Greece».

Η Fraport έχει προγραμματίσει τις παρακάτω εργασίες στο αεροδρόμιο του Ακτίου:




«Φρακάρει» στο Υπουργείο το Master Plan για το αεροδρόμιο του Ακτίου Reviewed by ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΣ ΠΑΡΓΑ on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017 Rating: 5 Η αντιπαράθεση Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Υπουργού Χρ. Σπίρτζη με την Fraport-Greece, εταιρείας που διαχειρίζεται και το...

[news][carousel1]

Δεν υπάρχουν σχόλια: